Matematik

Cirkler

16. maj 2020 af Homework101 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har brug for hjælp til opgave B


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2020 af janhaa

a)

2^2+6^2+2a-6^2=0

b)

(x+\frac{a}{2})^2+(y-3)^2=\frac{a^2}{4}+9=5^2\\ \\a=\pm 8


Svar #2
16. maj 2020 af Homework101 (Slettet)

#1

a)

2^2+6^2+2a-6^2=0

b)

(x+\frac{a}{2})^2+(y-3)^2=\frac{a^2}{4}+9=5^2\\ \\a=\pm 8

I b) hvordan er du kommet frem til det? Bruger du en formel eller?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2020 af janhaa

#2
#1

a)

2^2+6^2+2a-6^2=0

b)

(x+\frac{a}{2})^2+(y-3)^2=\frac{a^2}{4}+9=5^2\\ \\a=\pm 8

I b) hvordan er du kommet frem til det? Bruger du en formel eller?

manipulerer meg fram...


Svar #4
16. maj 2020 af Homework101 (Slettet)

#3
#2
#1

a)

2^2+6^2+2a-6^2=0

b)

(x+\frac{a}{2})^2+(y-3)^2=\frac{a^2}{4}+9=5^2\\ \\a=\pm 8

I b) hvordan er du kommet frem til det? Bruger du en formel eller?

manipulerer meg fram...

så det....


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. maj 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll}b)& x^2+ax+y^2-6y=0\\\\& x^2+2\cdot x\cdot \frac{a}{2}+y^2+2\cdot y\cdot (-3)=0\\\\ \textup{kvadratkomplettering:}&x^2+2\cdot x\cdot \frac{a}{2}+\left ( \frac{a}{2}^2 \right )+y^2+2\cdot y\cdot (-3)+(-3)^2=0+\left ( \frac{a}{2} \right )^2+\left ( -3 \right )^2\\\\& \left (x+\frac{a}{2} \right )^2+(y-3)^2=9+\left ( \frac{a}{2} \right )^2\\\\& 9+\left ( \frac{a}{2} \right )^2=5^2\\\\& \left ( \frac{a}{2} \right )^2=5^2-9=16\\\\& \frac{a}{2} =\mp\sqrt{16}\\\\& a=2\cdot \left ( \mp\sqrt{16} \right )\\\\& a=\left\{\begin{matrix} -8\\8 \end{matrix}\right. \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. maj 2020 af mathon

\small \small \small \small \small \begin{array}{lllll}a)& x^2+ax+y^2-6y=0\\\\\textup{inds\ae tning af }P\textup{'s koordinater:}& 2^2+a\cdot 2+6^2-6\cdot 6=0\\\\& 4+2a=0\\\\& 2+a=0\\\\& a=-2 \end{array}


Skriv et svar til: Cirkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.