Matematik

differentialregning med hjælpemidler

17. maj 2020 af natalie1234 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan bestemmer jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2020 af Mathias7878

Brug formlen for tangentens ligning

  \small y = f'(x_0)(x-x_0)+f(x_0)

hvor

  \small P(2,f(2)) = P(0,f(0))

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2020 af Mathias7878

Der skulle selvfølgelig stå P(x_0),f(x_0)) og ikke kun 0. 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. maj 2020 af mathon

                \small \begin{array}{lllll}a)\\& \textup{tangentLine}\left ( \ln(x)+x+3,x,2 \right ) \end{array}


Svar #5
17. maj 2020 af natalie1234 (Slettet)

Tror ikke helt jeg forstår

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. maj 2020 af BoHTX (Slettet)

Som sagt i #2 skal du bruge ligningen y=f '(x0)·(x-x0)+f(x0). I opgaven er x0 = 2, så du beregner f(2) og f '(2), og dernæst indsætte alle 3 tal i ligningen.


Brugbart svar (1)

Svar #7
18. maj 2020 af mathon

Hvis du ikke ynder faciliteten anvendt i #4

                       \begin{array}{lllll}& f(x):=\ln(x+x+3)\\\\& g(x):=\frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} x}(f(x))\\\\ \textup{tangentligning i } \left (2,f(2) \right )\textup{:}&y=g(2)\cdot (x-2)+f(2)\\\\& y=g(2)\cdot x+\left ( f(2)-g(2)\cdot 2 \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. juni 2020 af mathon

\ln(x+x+3)\;\;\xrightarrow[\textup{til}]{\textup{parentesrettes}}\;\;\ln(x)+x+3


Skriv et svar til: differentialregning med hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.