Matematik

integralregning og T-nspire

17. maj 2020 af sb275 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen

Jeg kan simpelthen ikke løse den vedhæftede opgave på nspire. Jeg ved ikke hvordan jeg skal definere f(x)

Er der nogen, som kan hjælpe mig?

På forhånd tak


Svar #1
17. maj 2020 af sb275 (Slettet)

Det her er hvad jeg får: 


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2020 af ringstedLC

Nærlæs intervallerne i opgaven og sammenlign med din def.


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. maj 2020 af mathon

              \small \begin{array}{lllll}a)\\& A_M=\int_{-0.75}^{0}0.25\cdot \sqrt{9-16x^2}\,\mathrm{d}x+\int_{0}^{11}(-0.055\cdot x+0.75)\,\mathrm{dx}\\\\\\& V_x=\pi\cdot \int_{-0.75}^{0}\left (0.25\cdot \sqrt{6-16x^2} \right )^2 \mathrm{d}x + \pi \cdot \int_{0}^{11}\left ( -0.055x+0.75 \right )^2 \mathrm{d}x \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. maj 2020 af AMelev

Du kunne jo dele op og bestemme \int_{-0.75}^{0}f_1(x)dx+\int_{0}^{11}f_2(x)dx og tilsvarende ved rumfanget, men du kan også definere f(x) rigtigt.

Stykkevis funktion: Du skal vælge Matematikskabeloner > 2. række nr.1 (hvis du kører musen henover, står der n stykkevis funktion"). Jeg gætter på, at du har valgt nr. 2 ("system af 2 ligninger").

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Skriv et svar til: integralregning og T-nspire

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.