Matematik

sansynlighed

19. maj 2020 af Emmaa1212 - Niveau: B-niveau

nogen der kan forklare hvordan man kommer frem til resultaterne af følgende opgaver?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2020 af janhaa

1) og 2) 

P=(1/2)^5


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2020 af janhaa

3) og 4)

P(X\ge1)=1-P(X=0)=1-(\frac{1}{2})^5


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2020 af janhaa

5)

P(X=3)=\binom{5}{3}*(\frac{1}{2})^3*(\frac{1}{2})^2=\frac{1}{32}


Svar #4
19. maj 2020 af Emmaa1212

#1

1) og 2) 

P=(1/2)^5

kan du argumentere for det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. maj 2020 af Soeffi

#1. p=0,5...er en antagelse.

Statistisk set er der 20.000 danskere, der hedder Jacob og 16.000, der hedder Jakob i 2020.


Brugbart svar (1)

Svar #6
19. maj 2020 af AMelev

                              
Der mangler oplysning om, hvorvidt de to stavemåder er lige sandsynlige.
Af Danmarks Statistik (https://www.dst.dk/da/Statistik/emner/befolkning-og-valg/navne/HvorMange) fremgår, at der i 2020 var 55.2% Jacob (20 211) og 44.8% (16 375) Jakob.
Jeg ved ikke, om det var meningen, at I skulle undersøge det.

Lad fx X = Antal Jacob, så X ~ b(5,p), hvor p = P(Jacob) (så må du selv beslutte, om du skal sætte p = ½ som i #1 eller p = 55.2% som den reelle pt i 2020).

1. P(X = 5)
2. P(X = 0)
3. P(X ≠ 5) = 1 - P(X =5)
4. P(X ≠ 0) = 1 - P(X = 0)
5. P(X = 3)
Brug dit CAS-værktøj eller binomialformlen til at beregne sandsynlighederne.


Skriv et svar til: sansynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.