Matematik

Beregning af drage i mat

20. maj 2020 af alex7485 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP 

Jeg står og er helt lost i denne her opgave, som går ud på at jeg skal finde længderne og maximere areal i en drage, jeg har svært ved ar beregne nogert da jeg føler man ikke får nok informationer, der bliver blot opgivet 2 sider som alligevel er lige lange, og så at længen af dragen består af x + 2x. 

Håber nogen kan hjælpe! 

Tak på forhånd! 

Vedhæftet fil: Projekt-3-dragen.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2020 af PeterValberg

Hvor ville det dog være dejligt, hvis spørgere gad uploade et billede
af deres opgaver i stedet for et pdf-dokument (eller endnu værre: et word-dokument)
så vi (hjælperne) skal downloade og åbne dokumenter for at kunne hjælpe....
nogen gange får det mig til at "springe over"...

Never mind, - nu skal jeg gøre det for dig (denne gang)...

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2020 af janhaa

Area(ABCD)=x\sqrt{200^2-x^2}+2x\sqrt{200^2-x^2}\\ \\ find\\ A'(x)=0\\ when:\\ AD=\sqrt{200^2+3x^2}


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2020 af janhaa

x = 141,42 (mm)

og

|AD| = 316,23 (mm)


Svar #4
20. maj 2020 af alex7485 (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen, beklager det med filen, men forstår ikke helt hvordan man kommer frem til at opskrive arealet på den måde? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. maj 2020 af janhaa

#4

Tusinde tak for hjælpen, beklager det med filen, men forstår ikke helt hvordan man kommer frem til at opskrive arealet på den måde? 

pythagoras


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. maj 2020 af ringstedLC

#4:

\begin{align*} A_{ABCD} &= 2\cdot A_{BCD} \\ &= 2\cdot \tfrac{1}{2}\cdot \left | CE \right |\cdot 3x \;,\;A=\tfrac{1}{2}\,h\,g \\ &= 3x\cdot \left | CE \right | \\ \left | BC \right |^2 &= \left | BE \right |^2+ \left | CE \right |^2 \\ \left | CE \right |^2 &= \left | BC \right |^2-\left | BE \right |^2 \\ \left | CE \right | &= \sqrt{\left | BC \right |^2-\left | BE \right |^2} \\ A(x) &= 3x\sqrt{200^2-x^2} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. maj 2020 af Capion1

.SP 210520200047.JPG

Vedhæftet fil:SP 210520200047.JPG

Skriv et svar til: Beregning af drage i mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.