Matematik

Kulhydrater i 8g tyggegummi

23. maj 2020 af AlmaasHaidari (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hej, er der nogen der kan forklare mig, hvordan man regner det her ud. Vil gerne selv kunne forklare det. :) på forhånd tak.


Der er 73 kulhydrater i 100g tyggegummi. Hvor mange kulhydrater er der i 8 g tyggegummi

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2020 af janhaa

x/8 = 73/100

x = 5,84 (kulh).


Svar #2
23. maj 2020 af AlmaasHaidari (Slettet)

Tak for hurtigt svar Janhaa. Kan du forklare mig, hvordan du kommer frem til 5,84?

Jeg forstår, at du sætter en ligning op. :) og hvad betyder kulh?

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Her er en lidt anden måde at løse opgaven på:

I 1g tyggegummi er der

73/100 = 0,73

Så i 8g er der

8 * 0,73 = 5,84


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. maj 2020 af Barbie1999 (Slettet)

Hej. 

Jeg kunne se at du var i tvivl om hvordan Janhaa kom frem til 5,84. Først siger du 73/100 og derefter ganger du det med 8, og her kommer du så frem til 5,84 kulh, og kulh = kulhydrater :D 

Så kort fortalt i ord tager du de 73 kulhydrater der i 100 gram tyggegummi og divider, og derefter ganger du med 8 gram for at finde hele summen. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. maj 2020 af AMelev

#0 STX3g & C-niveau lyder lidt mærkeligt. Hvordan passer det sammen?

73 kulhydrater? Mener du, at der er 73 forskellige kulhydrater, eller mener du, at der er 73g kulhydrater?
Svarene i #1 - #4 bygger på det sidste.
Hvis det er det første, skal vi vide noget mere, fx om fordelingen og  arten af kulhydrater.. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. maj 2020 af Capion1

# 0
Vær præcis med kulhydraterne, - du mener naturligvis, at i 100 g tyggegummi er de 73 g kulhydrater.
Det må også have interesse, at de 73 g har en energi på 73·6,91 kJ = 504,43 kJ
(En pakke tyggegummi med 10 stk. kan typisk veje 14 g)


Skriv et svar til: Kulhydrater i 8g tyggegummi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.