Kemi

Guld og cyanid

25. maj 2020 af Peter00005 - Niveau: B-niveau

Hej jeg synes de her opgaver er virkelige svære. Håber nogle kan hjælpe:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2020 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. maj 2020 af mathon

             \small \begin{array}{llll} a) & n(NaCN) = \frac{99\;g}{49,0072 \;\frac{g}{mol}} = 2.02011\; mol \\\\&c=\frac{2.02011\; mol}{100\;L}=0.02020\;M\\\\\\b)&pH=7+\frac{1}{2}\cdot \left ( pK_s+\log(c_b) \right )\\\\& pH=7+\frac{1}{2}\cdot \left ( 9.31+\log(0.02020) \right )=10.8 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. maj 2020 af mathon

             \begin{array}{llll} c) & 4\,\overset{\mathbf{{\color{Red} 0}}}{Au}\,_{\textit{(s)}}\;+\;8\,CN^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} 0}}}{O}_2\,_{\textit{(g)}}\;+\;2\, H_2O\,_{\textit{(l)}}\;\longrightarrow\;4\,\overset{\mathbf{{\color{Red} +1}}}{Au}{(CN)_2}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\, \overset{\mathbf{{\color{Blue} -2}}}{O}H^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\, OH^-\,_{\textit{(aq)}} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. maj 2020 af mathon

             \small \begin{array}{llll} d) &\textup{Ligev\ae gtsbr\o k:} &\frac{\left [ Au^+ \right ]\cdot \left [ CN^- \right ]^2}{\left [ Au{(CN)_2}^- \right ]}=10^{-27}\;M^2\\\\ \end{array}?

Da (III) fjerner  Au^+\,_{\textit{(aq)}}  fra opløsninger, forskydes ligevægten i (II) mod højre.

(Zn er langt mindre elektronegativt end Au)


Svar #6
26. maj 2020 af Peter00005

Jeg har også prøvet, at forstå denne opgave. Min lærer siger jeg skal lave et mængdeberegningsskema, men forstår ikke helt hvordan


Svar #7
26. maj 2020 af Peter00005

Mit triglycerid består af tre fedtsyrer palmitinsyre, oliesyre og linolsyre


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. maj 2020 af Soeffi

#6. Jeg linker lige til din anden tråd, så vi kan holde diskussionen ét sted: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1962176.


Skriv et svar til: Guld og cyanid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.