Matematik

Vektorfunktioner

26. maj 2020 af MARIOO123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan løses spørgsmål b? Jeg har beregnet spørgsmål a til at være t = -2 og t = 2


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2020 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. maj 2020 af mathon

\small \begin{array}{llll} b)\\&& \overrightarrow{s}{\,}'(t)=\begin{pmatrix} x{\,}'(t)\\y{\,}'(t) \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 2t\\3t^2+2t-4 \end{pmatrix}\\\\& \textup{vandret tangent}\\& \textup{kr\ae ver:}&y{\,}'(t)=0\\\\&& 3t^2+2t-4 =0\\\\&& t=\left\{\begin{matrix} \frac{-1-\sqrt{13}}{3}\\\\ \frac{-1+\sqrt{13}}{3} \end{matrix}\right.\\\\& \textup{Punkter:}&\overrightarrow{s}( \frac{-1-\sqrt{13}}{3})=(-1.64321,4.87942)\\\\&& \overrightarrow{s}( \frac{-1+\sqrt{13}}{3})=(-3.24568,-2.0646) \end{array}


Skriv et svar til: Vektorfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.