Matematik

Vektor

26. maj 2020 af GHJ789 - Niveau: B-niveau

Angiv en vektor, der beskriver retning og hastighed for isbjergets bevægelse.

Isbjerget befinders sig ved kordinaterne (1;2), har en hastighed på 6,4 km/h og bevæger sig i en retning, der danner en vinkel på 46,2 grader.

Hvordan løser man sådan en opgave?'

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2020 af mathon

                           \small \small \begin{array}{lllll}\overrightarrow{s}(t)=\begin{pmatrix} 1\\2 \end{pmatrix}+t\cdot \begin{pmatrix} 6.4\cdot \cos(46.2\degree)\\ 6.4\cdot \sin(46.2\degree) \end{pmatrix}\quad t\in\mathbb{R}\\\\\\ \overrightarrow{v}(t)=\frac{\mathrm{d}\overrightarrow{s}(t) }{\mathrm{d} t}=\begin{pmatrix} 6.4\cdot \cos(46.2\degree)\\ 6.4\cdot \sin(46.2\degree) \end{pmatrix} \end{array}


Svar #2
27. maj 2020 af GHJ789

Tak


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.