Fysik

En metalkugle skydes ud far et bord, 1.3m over gulvet. Farten er 6,1m/s.

29. maj 2020 af vollmerino - Niveau: B-niveau

Hej, nogen der kan hjælpe med første del af en opgave her? Kan simpelthen ikke hitte mig ud af, har spurgt alle fra mine klasse og de er lige så fortvivlet over hvordan man skal tackle den an. 

En metalkugle skydes ud far et bord, 1.3m over gulvet. Farten er 6,1m/s.

a) Hvor lang tid går der, før kuglen rammer gulvet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2020 af mathon

Formentlig vandret ud fra bordet og uden hensyn til luftmodstand..

Tiden bestemmes af formlen for det lodrette fald.

Den vandrette afstand bestemmes af den beregnede tid og af den vandrette hastighed.


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. maj 2020 af mathon

                         \small \begin{array}{lllll}& h=\frac{1}{2}\cdot g\cdot t^2\\\\& s=v_o\cdot t \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. maj 2020 af mathon

hvoraf

                        \small \begin{array}{lllll}& & s=v_o\cdot \sqrt{\frac{h}{\frac{1}{2}\cdot g}} \end{array}


Svar #4
29. maj 2020 af vollmerino

Jeg takker :)


Skriv et svar til: En metalkugle skydes ud far et bord, 1.3m over gulvet. Farten er 6,1m/s.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.