Fysik

Hvad er opdriften på tømmerflåden?

29. maj 2020 af Syhler (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvad er opdriften på tømmerflåden?
det er spørgsmålet. og det er hvad jeg får at vide:
En tømmerflåde har et areal på 2,5m2 er fremstillet af 10 cm tykkeplanker, som er bundet tæt sammen. Plankerne har en densitet på 547 kg/m3.

Mine egne noter:
V=m/?
?= 547 kg/m2
Samt at jeg kender formelen for opdrift, men hvordan får jeg udregnet volumen ud fra det, eller skal jeg slet ikke bruge volumen?

Mvh Oscar


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2020 af peter lind

rumfang = 2,5m2*10cm


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Du kan ikke bruge Archimedes' formel da du ikke ved hvor meget af tømmerflåden der er nedsunket i vandet. I stedet skal du gøre sådan:

Rumfanget af tømmerflåden er

V = h*A

V = 0,10m * 2,5m2 = ....m3

Tømmerflådens masse er

m = V * ρ

Tyngdekraften på den er

Ftyngde = m * g

Da tømmerflåden flyder, er der kraftbalance mellem opdriften og tyngdekraften. Derfor har vi

Fopdrift = Ftyngde


Svar #3
29. maj 2020 af Syhler (Slettet)

Ahhh okay mange tak!


Skriv et svar til: Hvad er opdriften på tømmerflåden?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.