Matematik

hjælp til sandsynlighedsregning

30. maj 2020 af natalie1234 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg har lagt et dokument ind med nogle opgaver, hvor jeg mangler opg 2c og 2d, derudover vil jeg gerne lige have svar på om de andre opgaver er løst korrekt. håber nogen kan hjælpe..

Vedhæftet fil: Spg..docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2020 af peter lind

2b) Du udregner sandsynligheden for 10 er forsinket. Du skal udregne sandsynligheden for at højst 10 er forsinket alså P(X≤10) Brug dit CAS værktøj

2c) Lav et 95% konfidensinterval og test om direktørens flyvninger ligger inden for det interval. Et nteral kan for eks. være [-σ+μ;+σ+μ]

Du kan også udregne P(X>20) < 0,025

2d) Det er  flyvninger til bestemte tider der beregnes


Svar #2
30. maj 2020 af natalie1234 (Slettet)

2b) Er svaret så her: P(X≤10) = binomCdf(10,0.15,1,50)*100 =  80.3126

2c) 

Nulhypotesen er: 
H0: 20 ud af 78 fly er forsinkede.

((20)/(78)) ? 0.25641

Hvad er stikprøven? 
78.

Hvad er teststørrelsen (her er to mulige svar)? 
20.

Signifikantniveauet får vi oplyst er: α = 5% = 0,05

Venstrehale:
binomCdf(78,0.25641,0,12) ? 0.021701
binomCdf(78,0.25641,0,13) ? 0.041482
Da 12 er kritisk men 13 ikke er, kan jeg opskrive delkonklusionen:
K = {0, 1, 2, 3, 4, 5...12}
A = {13,14,15....}

Højrehale
binomCdf(78,0.25641,29,78) ? 0.016205
binomCdf(78,0.25641,28,78) ? 0.028901
Da 29 er kritisk men 28 ikke er, kan jeg samlet  opskrive at:
K = {0, 1, 2, 3, 4, 5...12,29,30,31...78}
A = {13,14,15...28}

Eftersom at vi kan aflæse, at 20 tilhører acceptet mængden så forkaster vi altså IKKE nulhypotesen.

Er dette korrekt? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2020 af peter lind

Nej. Du skal ikke gå ud fra at det du observere er korrekt. Du skal stadig gå ud fra SAS's påstand et højst 15% er nulhypotesen


Svar #4
30. maj 2020 af natalie1234 (Slettet)

Er det så sådan? 


Nulhypotesen er: 
H0: Der er 15% forsinkelser på indenrigsflyvninger..

Hvad er stikprøven? 
78.

Hvad er teststørrelsen (her er to mulige svar)? 
20.

Signifikantniveauet får vi oplyst er: α = 5% = 0,05

Venstrehale:
binomCdf(78,0.15,0,5) ? 0.017252
binomCdf(78,0.15,0,6) ? 0.041484
Da 5 er kritisk men 6 ikke er, kan jeg opskrive delkonklusionen:
K = {0, 1, 2, 3, 4, 5...}
A = {6,7,8....}

Højrehale
binomCdf(78,0.15,19,78) ? 0.020104
binomCdf(78,0.15,18,78) ? 0.038397
Da 19 er kritisk men 18 ikke er, kan jeg samlet  opskrive at:
K = {0, 1, 2, 3, 4, 5...19...78}
A = {6,7,8...18}

Eftersom at vi kan aflæse, at 15 tilhører accept mængden så forkaster vi altså IKKE nulhypotesen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. maj 2020 af peter lind

Det er ikke de 15 du skal teste det er de 20 som direktøren kommer frem til

NB Hvis du tester om middelværdien får du altid at den vil blive accepteret


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. maj 2020 af peter lind

SAS siger at højst 15% af flyafgangene

Direktøren siger at det passer ikke. han har oplevet at 20 ud af 78 flyvninger er forrsinket, hvilket er signifikant forkert

Du skal teste at om direktøren har ret altså teste P(X≥20) < 0,05


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. maj 2020 af Jf902 (Slettet)

Så er det vel også rigtig det der blev gjort i #2 i opg. 2c?


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. maj 2020 af peter lind

Nej. Du sætter jo nogle helt forkerte parametre ind


Skriv et svar til: hjælp til sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.