Matematik

andengradspolynomium

01. juni 2020 af anna1222 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg kan ikke finde ud hvordan jeg løser denne opgave.

I en etape af tour de france kan højten over havets overflade h(x) (målt i km) som funktion af antal kørte km x tilnærmelsesvist beskrives ved et andengradspolynomium h(x)=ax^2+bx+c

Det oplyses, at grafen for h(x) går gennem punkterne (0;0), (5;0,5) og (15;0,8)

anvend regression til at bestemme konstanterne a, b og c


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2020 af mathon

eller
                     Du ser let, at c = 0

endvidere:
                      \small \textup{solve}(a\cdot 5^2+b\cdot 5=0.5\textup{ and }a\cdot 15^2+b\cdot 15=0.8,\left \{ a,b \right \})


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juni 2020 af AMelev

Du skal bruge kvadratisk regression, men hvad kommandoen til det er afhænger af dit CAS-værktøj. 
Hvilket benytter du?


Skriv et svar til: andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.