Matematik

Vektorer

01. juni 2020 af Ehhdbjbd - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har en matematikaflevering jeg virkelig ikke forstår, håber I kan hjælpe!

Her vedhæftet et billede

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juni 2020 af mathon

            \small \small \begin{array}{llll}a)& \overrightarrow{AB}=\overrightarrow{OB}-\overrightarrow{OA}=\begin{pmatrix} 5\\10 \end{pmatrix}-\begin{pmatrix} 20\\5 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} -15\\5 \end{pmatrix}\\\\\\ \textup{Udsp\ae ndt areal:}&A_{par}=\left | \textup{det}\left ( \begin{bmatrix} -15 &-1 \\ 5 & 2 \end{bmatrix} \right ) \right | \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2020 af mathon

            \small \small \small \small \small \begin{array}{llll}b)\\& \overrightarrow{AB}_{\overrightarrow{a}}=\frac{\overrightarrow{AB}\cdot \overrightarrow{a}}{\left | \overrightarrow{a} \right |^2} \end{array}\cdot \overrightarrow{a}=\frac{\bigl(\begin{smallmatrix} -15\\5 \end{smallmatrix}\bigr)\cdot \bigl(\begin{smallmatrix} -1\\2 \end{smallmatrix}\bigr)}{\left (\sqrt{(-1)^2+2^2} \right )^2}\cdot \begin{pmatrix} -1\\2 \end{pmatrix}


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.