Matematik

ligninger

02. juni 2020 af Klaus17 - Niveau: C-niveau

hej :) 

jeg har denne ligning, jeg forstår ikke hvordan den løses. 

x/2+ 5 = 4 -x

x/2 er en brøk. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. juni 2020 af mathon

Gang med 2 på begge sider:

                                                    \small x+10=8-2x\textup{ ...}


Svar #2
02. juni 2020 af Klaus17

x2+ 5 = 4 -x

x +2x + 10 = 8-2x+2x 

2x + 10 = 8

2x + 10 - 10 = 8-10

2x = -2x

er det forkert? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. juni 2020 af mathon

                      \small \begin{array}{lllll} & x+10=8-2x\\\\& 3x=-2\\\\& x=-\frac{2}{3} \end{array}


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.