Matematik

Klorkoncentrationen

03. juni 2020 af Idamus100 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle derude der kan hjælpe mig med 3b og 3c. Kan ikke finde ud af den :/


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juni 2020 af mathon

Når en funktion aftager eller stiger med en bestemt procentsats pr. enhed

          \small f(t+1)=(1+r)\cdot f(t)

Hvilken funktionstype er der så tale om - lineær funktion, eksponentiel funktion eller potensfunktion.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2020 af mathon

eller noteret 
                           \small \small \small \begin{array}{llll}& f(t+1)=f(t)\cdot a^1\\\\& f(t+2)=f(t)\cdot a^2\\\\ \textup{...}\\&f(t+n)=f(t)\cdot a^n\quad a=1+r \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. juni 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. juni 2020 af mathon

               \small \small \begin{array}{llll} 3b)&f(t)=1.80\cdot 0.97^t\quad \textup{hvor }f(t)\textup{ er klorkoncentrationen til tiden }t\textup{ timer efter start}\\\\ 3c)&f(24)=1.80\cdot 0.97^{24}=0.481\\\\ &\textup{procentisk aftaget}\\&\textup{koncentration}\quad 1-0.481 =0.519=51.9\%\\\\ 3d)&\textup{tid for nytilf\o rsel:}\quad 1.0=1.80\cdot 0.97^t\\\\& \frac{1.0}{1.80}=0.97^t\\\\& \log_{10}\left ( \frac{1.0}{1.80} \right )=\log_{10}(0.97)\cdot t\\\\& t=\frac{\log_{10}\left ( \frac{1.0}{1.80} \right )}{\log_{10}(0.97)} \end{array}


Skriv et svar til: Klorkoncentrationen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.