Matematik

Komplekse tal

04. juni 2020 af ty16 - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan beregner jeg følgende opgave.

(1-i)100

skal jeg starte med at finde modulus og argument ? eller hvordan gør jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2020 af Capion1

Omskriv potensen til
   [√2·(cos /4 + i·sin /4)]100
Imaginærdelen bliver 0.


Svar #2
04. juni 2020 af ty16

for at omskrive til den potens du har skrevet op, finder jeg først lzl = √2 men arg(z) for jeg til -π/4. 

så når jeg skriver den op til den ligning du har, for jeg det til  z = [√2 • (cos(-π/4) + i • sin(-π/4))]100

hvad er det som jeg har gjort forkert? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. juni 2020 af Capion1

Nej, det er ikke forkert. Jeg har blot benyttet det positive argument    2π - π/4


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. juni 2020 af Soeffi

#0.

Prøv evt: (1-i)4 = −4 ⇒ (1-i)100 = (-4)25 = -425 = -1125899906842624


Svar #5
04. juni 2020 af ty16

Okay jeg er med nu. Tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.