Matematik

2-grads forskrift

07. juni 2020 af DeepOcean - Niveau: B-niveau

hej ,,jeg sidder med den opgave og har brugt 2 timer uden held, håber at nogle kan give mig lidt hjælp:

Figuren viser grafen for funktionen f og graferne for funktionerne p og g. Funktionen f er et 2. gradspolynomium. De lineære funktioner p og g er tangenterne til grafen for f, hvor denne skærer x-aksen.

Forskrifterne for p og g er  p(x) = -3x-6 og g(x) = 3x-12

Bestem forskriften for f ??

Svar: jeg har allerede fundet ud skræringpunkter for tangenet og x-aksen :  A(4;0) og B(-2;0) og ved at skærer to tangent sammen har fundet x koordinator for Toppunkt x= 1 ..

jeg har prøvet at danne en ligningsystem med 3 ubekent nemligt a og b og c da :f(x) = ax^2 +bx +c

men sidder fast kan ikke få den til stemme ...??

figuren vedhæftes.

Vedhæftet fil: Tangenter.PNG

Brugbart svar (2)

Svar #1
07. juni 2020 af AMelev

                             

Da tangenthældningen er f '(x), ved du, at f '(-2) = -3 og f '(4) = 3.
Løs de to ligninger mht. a og b.
Derefter kan du indsætte dem og løse f(-2) = 0 eller f(4) = 0 mht. c
 


Svar #2
08. juni 2020 af DeepOcean

Tak for det , nu er opgaven er løst.


Skriv et svar til: 2-grads forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.