Kemi

Plastik fremstilling (monomerer)

09. juni 2020 af MagneHB - Niveau: 8. klasse

Hej Allesammen

Jeg har Projekt uge og har valgt emnet Plastikforurening i havene og vil gerne også lige forklare hvordan plastik bliver til og jeg ved indtil nu godt faserne med Destillation, Cracking og Polymerisation men er ikke helt med på Cracking og Polymerisation så hvis der muligvis var nogle kloge mennesker derude som kunne forklare mig

1. Hvordan monomererne bliver til polymerer

2. Nogle stoffer som kan tilsættes så plastikken får forskellige egenskaber fx. blødgørere

– Magne

ps. Ikke alt for indviklet da det skal være på et 8-9 klasses niveau


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. juni 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{f. eks.}&\textup{polyaddition}\\\\&& n\cdot \left [ H_2C=CH_2 \right ]\;\; \longrightarrow \;\; -\left ( \overset{\overset{H}{|}}{\underset{\underset{H}{|}}{C}}- \overset{\overset{H}{|}}{{\underset{\underset{H}{|}}{C}}} \right )_n- \end{array}

dobbeltbindingen ophæves og giver bindingsmuligheder til begge sider.

Der skal dog tilsættes et kædeaktiverende stof for at kædedannelsen får nogen praktisk betydning.
       


Skriv et svar til: Plastik fremstilling (monomerer)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.