Kemi

20 g kobber(||)nitrat-vand (1/3) opløses i vand til et slutvolumen på 500mL

10. juni 2020 af ThankYo (Slettet) - Niveau: B-niveau

1. Beregn opløsningems formelle koncentration af kobber(||)nitrat.

Lidt af kobber(||)nitrat-opløsning fordeles i to reagenglas.

I glas 1 tilsættes et lille jernsøm

I glas 2 tilsættes et lille stykke sølv.

I et af glassene sker der en reaktion. 

2. Begrund i hvilket glas, der sker en ereaktion og opskriv et afstemt reaktionskema for den reaktion, der finder sted. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. juni 2020 af janhaa

2.

glass 1 => reaction:

Cu2+ + Fe(s) => Fe2+ + Cu(s)

hint: speningsrekka


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. juni 2020 af janhaa

1. 

M = m/n

n=m/M = (20/3)/187,6 = 0,03554 mol

[Cu(NO3)2] = n/V = 0,0711 M


Skriv et svar til: 20 g kobber(||)nitrat-vand (1/3) opløses i vand til et slutvolumen på 500mL

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.