Matematik

Find højden h

17. juni 2020 af me002 - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg har haft lidt problemer med den vedhæftet opgave. Jeg kan forstå, at man kan finde vinklen v, ed brug af cosinusrelationen. men hvordan bestemmer jeg så højden?

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2020 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. juni 2020 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (1)

Svar #3
17. juni 2020 af Soeffi

#0...ved brug af cosinusrelationen...

Hvis du forbinder B med C, så har du en ligesidet trekant BCE. Siger det dig noget?

(Taktikken i den slags opgaver er: se efter 1) ligesidede trekanter, 2) retvinklede trekanter, 3) ligebenede trekanter, 4) brug cosinus- eller sinusrelationerne).


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. juni 2020 af mathon

eller

          \small \begin{array}{lllll} a)&\textup{Brug kordeformlen:}&k=2\cdot r\cdot \sin\left ( \frac{v}{2} \right )\\\\&&v=2\cdot \sin^{-1}\left ( \frac{k}{2\cdot r} \right )\quad 0<v<180\degree \end{array}


Skriv et svar til: Find højden h

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.