Fysik

Udledning af idealgasligningen - figur

17. juni 2020 af peter0908 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, er der en der kan forklare mig denne figur der udleder idealgasligningen? Jeg forstår ikke hvordan vi kommer fra Charles lov til Boyle-Marottes lov til idealgasligningen

Vedhæftet fil: figur1.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
17. juni 2020 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. juni 2020 af mathon

                  \small \begin{array}{llll} \textup{Charles' lov:}&\frac{p_m}{p_o}=\frac{T}{T_o}\Leftrightarrow p_m=\frac{T}{T_o}\cdot p_o\\\\ \textup{Boyle-Mariottes lov:}&p\cdot V=p_m\cdot V_o=\left (\frac{T}{T_o}\cdot p_o \right )\cdot V_o\\\\ \textup{hvoraf:}&\frac{p\cdot V}{T}=\frac{p_o\cdot V_o}{T_o} \end{array}


Svar #3
17. juni 2020 af peter0908 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen! Hvordan kan pilen der ikke står et tal på forklares?

Brugbart svar (1)

Svar #4
17. juni 2020 af mathon

#2 var udledningen

Pilen "uden tal" er den direkte brug
af idealgasligningen:

                 \small \small \begin{array}{llll}&\frac{p\cdot V}{T}=\frac{p_o\cdot V_o}{T_o} =N\cdot k,\quad N\textup{ er antal molekyler og }k\textup{ er Bolzmanns konstant.}\\\\& \frac{p\cdot V}{T}=\left (\frac{N}{N_A} \right )\cdot \left (N_A\cdot k \right )=n\cdot R\\\\& p\cdot V=n\cdot R\cdot T \end{array}


Skriv et svar til: Udledning af idealgasligningen - figur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.