Matematik

Areal område

28. juni 2020 af DeepOcean - Niveau: A-niveau

Hej Alle

Jeg har brug for lift hjælp og inspiration for følgende opgave :

Vi har følgende funktion   f(x) = 0.08 x2  (x fra 0 tl 10)

Bestem den y-værdi som vist på figuren, der giver et areal på R1 = 40.

figuren vedhæftes:

Tak på forhånd.

Vedhæftet fil: Areal Figuren.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. juni 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. juni 2020 af peter lind

løs ligningen ∫0x0,8*t2dt = 40


Svar #3
28. juni 2020 af DeepOcean

Areal R1 er ikke under grafen den er mellem y-aksen og grafen.! så jeg tro rikke den er rigtigt !


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. juni 2020 af Anders521

0y (1/0,08)·t dt = 40


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. juni 2020 af StoreNord

I hvert fald skulle du gerne få:       y= ca 6.61   , som er den røde linje på denne tegning.


Svar #6
28. juni 2020 af DeepOcean

..


Svar #7
28. juni 2020 af DeepOcean

#5 : Du har ret med 6.61. Men hvordan kom du frem til det ? .Jeg savner beregning .

Hvordan har du fundet punkt. B ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. juni 2020 af StoreNord

A er et flytbart punkt på grafen.
Den røde linje laves med y=y(A). Den lodrette laves tilsvarende med x=x(A).

B og D er deres skæringspunkter med akserne.

Så har jeg bare flyttet A, så arealet kom til at passe. Ikke særlig matematisk.

Det var mest ment som supplement til andre metoder. Måske kunne nogen tage fejl.


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. juni 2020 af peter lind

#3 så kan du løse den som x2 - ∫0x0,8*t2dt = 40

#4 for y > 0 gælder det at y = 0,08*x2  <=>x2 = y/0,08 = x2 <=> x = kvrod (y/0,08)= så integranden er kvrod(y/0,08)


Brugbart svar (1)

Svar #10
28. juni 2020 af Capion1

Lad    f (x0) = k .
Da har vi
 x_{0}=\frac{5}{2}\sqrt{2k}
og
\int_{0}^{\frac{5}{2}\sqrt{2k}}\left ( k-\frac{2}{25}x^{2} \right )\textup{d}x=40
og
k=2\sqrt[3]{36}


Svar #11
29. juni 2020 af DeepOcean

Jeg har løst opgaven.Tak til alle som har bidrog med god ide og løsningsforslag


Skriv et svar til: Areal område

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.