Fysik

Mælk

03. juli 2020 af TheMathNerd (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP

Se vedhæftede

Min løsning var:

Hvis 1cm3 = 0,001 dm3 eller L

Så burde det ganges med 1000 for at blive 1 dm3 eller L

Så jeg tog densitet af mælk i g/cm3 og det var 1,03.

Så:

1,03 cm3 = 0,00103 dm3 eller L

Så jeg gangede med 1000 og det 1L mælk vil så veje 1030 gram.

Burde det være korrekt?

Med nr 2 gjorde jeg således:

Jeg har de 437 gram og jeg har 1030 kg/m3

For at få i dl burde jeg først få i liter:

437/1030 = 0.42427184466.

Hvis jeg ganger resultatet med 10 burde jeg få det i dl da 10 * 1 dl = 1 L ikke også?

0.42427184466 * 10 = 4.2427184466

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. juli 2020 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. juli 2020 af mathon

             \small \begin{array}{lllll} \textup{Er der 4 dl m\ae lk?}\\& \begin{array}{llll} \textup{masse af m\ae lk:}&m=\left ( 437\;g \right )-(32\; g)&=&405\;g\\\\ \textup{volumen:}&V=\frac{405\;g}{103\;\frac{g}{dL}}&=&3.93\;dL \end{array}\\\\ \textup{I princippet har du }\\ \textup{\textbf{ikke} de forn\o dne 4 dL}\\\textup{....}\\\\\\ \textup{men pandekagerne kan}\\ \textup{nok spises alligevel } \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. juli 2020 af mathon

            \small \begin{array}{llll} \textup{M\ae lkens massefylde:}& \begin{array}{l|l|l} 1.03\;\frac{g}{mL}&1030\;\frac{g}{L}&103\;\frac{g}{dL} \end{array} \end{array}


Svar #4
04. juli 2020 af TheMathNerd (Slettet)

Så min eneste fejl som gjorde mig upræcis var at finde differensen mellem 437 og 32 eller rettere minus de 2.

Den eneste fejl.

Nå, men tak for hjælpen! Opdagede endelig min fejl.


Skriv et svar til: Mælk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.