Matematik

andengradspolynomiet

14. juli 2020 af zainab48 - Niveau: B-niveau

Hej

Hvordan kan jeg vælge det rigtig svar? håber nogen kan hjælpe. 


Svar #1
14. juli 2020 af zainab48

b


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. juli 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juli 2020 af mathon

Hvilke tanker har du gjort dig?

Hvilket svar er du mest tilbøjelig til at mene?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. juli 2020 af mathon

              \small \begin{array}{lllll} g(x)=f(x)-1&\left \{ (x,y) \mid f(x)-g(x)=1\right \}\\\\ g(x)=f(x-1)&\textup{er grafen for f(x) parallelforskudt med parallelforskydningsvektor}\\ &\bigl(\begin{smallmatrix} 1\\0 \end{smallmatrix}\bigr). \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. juli 2020 af StoreNord

Man kan sige, at den blå er een forsinket i forhold til den røde. Derfor er der trukket een fra x.


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. juli 2020 af ringstedLC

Hvis f forskydes med vektor v = (v1v2) fås:

\begin{align*} f(x)+\overrightarrow{v} &= f(x)+\binom{v_1}{v_2} \\ &= f(x-v_1)+v_2 \end{align*}

a) Forskydningen til g(x):

\begin{align*} f(x)+\binom{1}{0} &= \:? \end{align*}

Alternativt: Vælg passende x-værdier, aflæs graferne, indsæt i forskrifterne og sammenlign.


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. juli 2020 af mathon

Det er noget "sludder" at henvise til addition af en talværdi og en vektor - selv om den pædagogiske mening selvfølgelig er god nok.


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. juli 2020 af mathon

              \small \begin{array}{lllll}& \mathcal{F}\textup{:}\qquad\left \{ (x,y)\mid y=f(x) \right \}\\\\ \textup{efter}\\ \textup{parallelforskydning}\\ \textup{med parallelforskyd-}\\ \textup{ningsvsektor }\bigl(\begin{smallmatrix} h\\k \end{smallmatrix}\bigr)\\& \begin{array}{lll} x{\,}'=x+h\Leftrightarrow x=x{\,}'-h\\ y{\,}'=y+k\Leftrightarrow y=y{\,}'-k \end{array}\\\\& \mathcal{F{\,}'}\textup{:}\quad\left \{ (x{\,}',y{\,}')\mid y{\,}'-k=f(x{\,}'-h) \right \}\\\\ \textup{eller n\aa r det ikke}\\ \textup{l\ae ngere er essentielt}\\ \textup{at skelne mellem grafer}\\ \textup{og sammenh\ae ng undlades}\\ \textup{m\ae rkerne:}\\&\mathcal{F{\,}}\textup{:}\quad \left \{ (x,y)\mid y=f(x-h) +k\right \}\\ \textup{specifikt for }(h,k)=(1,0)\\& \mathcal{F{\,}}\textup{:}\quad \left \{ (x,y)\mid y=f(x-1) \right \} \end{array}


Skriv et svar til: andengradspolynomiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.