Matematik

Hej, jeg sidder med en opgave jeg ikke kan forstå: Et betonrør ligger delvis nedgravet som vist på min tegning. En opmåling giver følgende: Korden k=80cm og højden h=22cm Du skal bestemme rørets yde

21. august 2020 af Jegis (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder med en opgave jeg ikke kan forstå:

Et betonrør ligger delvis nedgravet som vist på min tegning. En opmåling giver følgende: Korden k=80cm og højden h=22cm

Du skal bestemme rørets yderdiamete

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2020 af peter lind

Tegn halvcirklen med centrum C. Kald midtpunktet af AB for D. Se på den retvinklede trekant ACD Brug pytagoras til at udtrykke CD ved r. Brug dernæst at CD+h=r


Svar #3
21. august 2020 af Jegis (Slettet)

#2

Tegn halvcirklen med centrum C. Kald midtpunktet af AB for D. Se på den retvinklede trekant ACD Brug pytagoras til at udtrykke CD ved r. Brug dernæst at CD+h=r

det gav ik mening for mig


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. august 2020 af peter lind

AC = r hvor r er radius af røret, AD = 40 cm    AD2 + CD2 =,r2 Find heraf CD udtrykt ved r


Svar #5
21. august 2020 af Jegis (Slettet)

#4

AC = r hvor r er radius af røret, AD = 40 cm    AD2 + CD2 =,r2 Find heraf CD udtrykt ved r

hvordan finder man centrum for halvcirkel


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. august 2020 af peter lind

Så tegn hele cirklen og tegn en diameter i den


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. august 2020 af Capion1

.SP 210820202206.JPG

Hvor er det dog dejligt at se en opgave med en typografi, som man selv voksede op med i skoletiden.

Vedhæftet fil:SP 210820202206.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. august 2020 af Capion1

Gå til # 9

Vedhæftet fil:210820202307.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #9
21. august 2020 af Capion1

.210820202307.JPG


Skriv et svar til: Hej, jeg sidder med en opgave jeg ikke kan forstå: Et betonrør ligger delvis nedgravet som vist på min tegning. En opmåling giver følgende: Korden k=80cm og højden h=22cm Du skal bestemme rørets yde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.