Matematik

Ligninger med brøker

25. august 2020 af Mikkel8881 - Niveau: 9. klasse

Hej jeg har lidt problemer med denne opgave. x2/0,25=9


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. august 2020 af Mathias7878

Hvis ligningen er

\frac{2x}{0.25} = 9

kan du gange med 0.25 på begge sider for at fjerne brøken på venstre side. Derefter kan du dividere med 2 på begge sider, hvormed du har fundet x. 

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. august 2020 af PeterValberg

#1 Jeg tror, at ligningen er:

\frac{x^2}{0,25}=9

4\cdot\frac{x^2}{0,25}=4\cdot 9

x^2=36

x=\pm\sqrt{36}

x=\pm 6

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. august 2020 af Forår2020 (Slettet)

Til # 2

x/ .25 = 9

x = √ ( 9 · .25)

x = -1.5 eller +1.5


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. august 2020 af PeterValberg

Ja selvfølgelig, det gik lige lidt for hurtigt i #2 :-)
Brøken skulle forlænges med 4, ikke ganges med 4....
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. august 2020 af Mathias7878

#4 det var vist mig, der ved en fejl, kom til at skrive man skulle gange med 4 i stedet for 0.25 :) 

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. august 2020 af Forår2020 (Slettet)

#4 Ja selvfølgelig, det gik lige lidt for hurtigt i #2 :-)

                  ja , dine svar plejer at være korrekte.  


Brugbart svar (1)

Svar #7
25. august 2020 af PeterValberg

#6 Sådan kan det gå, når man har for travlt ;-)
     det skal selvfølgelig være:

\frac{x^2}{0,25}=9

x^2=0,25\cdot 9

x=\pm\sqrt{2,25}

x=\pm 1,5

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
25. august 2020 af Mikkel8881

Fed tak:)


Skriv et svar til: Ligninger med brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.