Matematik

Vektorer

25. august 2020 af andre243g (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa,

Har brug for hjælp til denne opgave, da jeg er i tvivl om hvordan jeg skal isolerer t.

Opgave

Bestem de værdier af t, for vinklen mellem (vektor)c og (vektor)d er 30o


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2020 af peter lind

c•d = |c||d|cos(v)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2020 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. august 2020 af mathon

                \small \begin{array}{lllll} \begin{pmatrix} 2\\t-3 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} t+1\\ 5 \end{pmatrix}=\sqrt{2^2+(t-3)^2}\cdot \sqrt{(t+1)^2+5^2}\cdot \cos30\degree\\\\ 2t+2+5t-15=\sqrt{2^2+(t-3)^2}\cdot \sqrt{(t+1)^2+5^2}\cdot\frac{\sqrt{3}}{2}\\\\ (7t-13)^2=\left ( 4+t^2-6t+9 \right )\cdot \left ( t^2+2t+1+25 \right )\cdot \frac{3}{4}\\\\ 49t^2-182t+169=\left ( t^2-6t+13 \right )\cdot \left ( t^2+2t+26 \right )\cdot \frac{3}{4}\\\\ 49t^2-182t+169=\left (t^4-4t^3+27t^2-130t+338 \right )\cdot \frac{3}{4}\\\\ 49t^2-182t+169=0.75t^4-3t^3+20.25t^2-97.5t+253.5\\\\ 0.75t^4-3t^3-28.75t^2+84.5t+84.5=0\\\\ t=\left\{\begin{matrix} -5.66265\\ -0.802784 \\ 3.6212 \\ 6.84424 \end{matrix}\right. \end{array}


Svar #4
25. august 2020 af andre243g (Slettet)

Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.