Kemi

Afstemning af redoxreaktion

26. august 2020 af nøvsen - Niveau: B-niveau

how and what to do?

H2S(aq) + NO3-(aq) → SO42-(aq) + NO(aq)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2020 af kemc

NO3-(aq) = +5

SO42-(aq)= +6

Sidste to kan du selv regne ud :=)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll} H_2\overset{\mathbf{{\color{Red} -2}}}{S}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +5}}}{N}{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;\overset{\mathbf{{\color{Red} +6}}}{S}{O_4}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +2}}}{N}O\,_{\textit{(g)}} \end{array}

\small \begin{array}{lccc} & \textup{op}&\textup{ned}&\textup{antal}\\ S&8&&3\\ N&&3&8 \end{array}

\textup{afstemning af op- og nedgange:}

\small \begin{array}{lllll} 3\,H_2S\,_{\textit{(aq)}}\;+\;8\,N{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;3\,S{O_4}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;8\,NO\,_{\textit{(g)}} \end{array}

\textup{afstemning af ladning:}

\small \begin{array}{lllll} 3\,H_2S\,_{\textit{(aq)}}\;+\;8\,N{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;3\,S{O_4}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;8\,NO\,_{\textit{(g)}} \end{array}

\textup{afstemning af hydrogen:}

\small \begin{array}{lllll} 3\,H_2S\,_{\textit{(aq)}}\;+\;8\,N{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;3\,S{O_4}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;8\,NO\,_{\textit{(g)}}\;+\;4\,H_2O\,_{\textit{(l)}} \end{array}

\textup{oxygen stemmer.}


Svar #3
27. august 2020 af nøvsen

Hej, tak.

Er de røde tal oxidationstallene og de blå reduktion?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2020 af mathon

De røde oxidationstrin er for det stof, der oxideres.

De blå oxidationstrin er for det stof, der reduceres.


Svar #5
27. august 2020 af nøvsen

Hvordan læses den grønne tabel til venstre, i forhold til redoxreaktionen?


Svar #6
27. august 2020 af nøvsen

Glem ovenstående... Men hvordan ved man at der skal tilføjes det er + 4H2O bagpå?

Det eneste jeg kan få til at give mening er at der mange de antal atomer på hver side, men H går jo op på begge sider?


Svar #7
27. august 2020 af nøvsen

Mangler de antal atomer**


Skriv et svar til: Afstemning af redoxreaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.