Matematik

reduktion

27. august 2020 af lauhan (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Er der en der kan hjælpe mig med at reducere dette udtryk, helst med mellemregninger så jeg forstår. 

(x+y)(x-y)-(x-y)^2-2xy

Mange tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2020 af Anders521

# Men hvis mellemregningerne gives ... hvad skal du så lave?


Svar #2
27. august 2020 af lauhan (Slettet)

kan du så forklare det, jeg skal forstå fremgangsmåden, og se hvordan jeg kommer frem til svaret på!


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2020 af AMelev

Hvert led i den ene parentes ganges med hvert led i den anden parentes
(a + b)·(c + d)  = a·c + a·d + b·c + b·d.
(x - y)2 = (x - y)·(x - y)
Brug ovenstående eller kvadratsætningerne "totals sum gange samme to tals differens" og "kvadrat på toleddet størrelse", som du måske også skulle kende?


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. august 2020 af ringstedLC

- Gang de to første parenteser med hinanden.

- Opløft den tredje parentes i anden potens og sæt eventuelt produktet i en minus-parentes.

- Ophæv minus-parentesen og reducér.

NB. Når din profil siger STX, bør du ikke stille spørgsmål på niveau 9. klasse.


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. august 2020 af ringstedLC

#3: Ups!

\begin{align*} (x-y)^2 &= (x+y)\,(x-y) \end{align*}


Svar #6
27. august 2020 af lauhan (Slettet)

#4 okay det skal jeg nok ikke gøre til næste gang, og jeg prøver mig frem nu

mange tak 


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. august 2020 af AMelev

#5 ? Ikke iflg. min børnelærdom. :) 
 


Svar #8
27. august 2020 af lauhan (Slettet)

men jeg får stadig svaret til noget helt andet, jeg bliver ved med at få det til -2y^2-2xy


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. august 2020 af AMelev

Læg lige et billede af dine beregninger op.


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. august 2020 af ringstedLC

#5: Fyhh.

#7: Godt at du er tilbage igen.


Svar #11
27. august 2020 af lauhan (Slettet)

sådan


Svar #12
27. august 2020 af lauhan (Slettet)

sådan tror det virker nu her er mine besvarelser 


Brugbart svar (0)

Svar #13
27. august 2020 af AMelev

Der er et par fejl.

(x - y)2 = (x - y)·(x - y) = x2 - y·x - x·y + y2 = x2 + y2 - 2x·y, så  - (x - y)2 = - (x2 + y2 - 2x·y) =- x2 - y2 + 2x·y


Skriv et svar til: reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.