Kemi

Hvordan angiver man chroms oxidationstal

30. august 2020 af UCL (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan jeg få hjælp til de første 2 stykker, tak. Så kan jeg måske regne de 6 andre stykker ud

1.Cr

2. Cr


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2020 af janhaa

#0

Kan jeg få hjælp til de første 2 stykker, tak. Så kan jeg måske regne de 6 andre stykker ud

1.Cr

2. Cr

?


Svar #2
30. august 2020 af UCL (Slettet)

I den første stk. står der bare: Angiv chroms oxidationstal i følgende forbindelser

Cr.

CrO3

Cr2O3


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2020 af janhaa

1: 0

2: Cr - 6 =0

Cr = 6

3: 2Cr - 6 =0

Cr=3


Svar #4
30. august 2020 af UCL (Slettet)

Men må jeg spørger hvordan du kommer frem til: oxidationstallene f.eks for Cr2 ? Og O3 altså Cr2O3

Svar #5
30. august 2020 af UCL (Slettet)

Ej undskyld mener selvfølgelig kun for chrom i Cr2O3?

Brugbart svar (1)

Svar #6
30. august 2020 af mathon

                  \small \begin{array}{lllll} \overset{\mathbf{{\color{Red} +3}}}{Cr}_2O_3&&2\cdot x+3\cdot (-2)=0 \end{array}


Svar #7
30. august 2020 af UCL (Slettet)

Undskyld jeg fatter det ikke helt . Der er 2 chrom - atomer ikke ? Hvordan ved man hvad 1 chrom atom er i oxidationstal ? Jeg har forsøgt at læse op på oxidationstal , men der er vist stadig meget jeg ikke helt forstår

Svar #8
30. august 2020 af UCL (Slettet)

# 6. Har jeg forstået det korrekt at der er :   2 chrom- atomer.   2• x + 3(-2) det er 3 oxygen atomer som giver hver -2 i ox. ? Så oxidationstallet for Cr er 6, altså 2 • 3  =  6

Jeg prøver at regne chroms ocidationstal i  :  CrCl2 

Er det   x+ 2• (7 ) =0


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. august 2020 af Forår2020 (Slettet)

CrCl2 , Cl har oxidationstal -1 så Cr får oxidationstal +2

x + 2 · (-1) = 0

x + (-2) = 0

x = + 2


Svar #10
31. august 2020 af UCL (Slettet)

I CrCl3 er Chrome ox: + 3

Brugbart svar (1)

Svar #11
31. august 2020 af janhaa

#10 I CrCl3 er Chrome ox: + 3

ja


Svar #12
31. august 2020 af UCL (Slettet)

Tak

Svar #13
31. august 2020 af UCL (Slettet)

Hvad hvis det er 3 atomer : CrO2Cl2, K2CrO4, K2Cr2O7

Brugbart svar (0)

Svar #14
31. august 2020 af Forår2020 (Slettet)

#13 Hvad hvis det er 3 atomer : CrO2Cl2, K2CrO4, K2Cr2O7

                Cr oxidationstal + 6, i de 3 molekyler

               K +1 , Cl -1 og O -2


Brugbart svar (1)

Svar #15
31. august 2020 af janhaa

første:

Cr - 4 - 2 = 0

Cr= +6

2:

2+Cr - 8 = 0

Cr =  +6

3:

2 + 2Cr - 14 = 0

2Cr = 12

Cr = +6


Skriv et svar til: Hvordan angiver man chroms oxidationstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.