Matematik

Hvordan regner med ligning med parentes i potens?

31. august 2020 af ttuttelu - Niveau: C-niveau

Har denne her ligning (vedhæftet fil) og jeg skal bevise hvorfor den både kan løses med 3 og -3. Hvordan regner man lige den der parentes?


Brugbart svar (2)

Svar #1
31. august 2020 af janhaa

x^2-4x+4+2x-13+2x=0\\ x^2-9=0\\ x=\pm 3


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. september 2020 af PeterValberg

Hvis opgaven er, at du skal vise, at -3 og 3 er en
løsning til ligningen, så kunne du sådan set bare
indsætte de to værdier - én af gangen - i ligningen
og checke, at det passer....

fx med 3:

(x-2)^2+2x=13-2x

(3-2)^2+2\cdot 3=13-2\cdot 3

(1)^2+6=13-6

7=7 
det stemmer, så 3 er en løsning

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
04. september 2020 af ttuttelu

#2

Hvis opgaven er, at du skal vise, at -3 og 3 er en
løsning til ligningen, så kunne du sådan set bare
indsætte de to værdier - én af gangen - i ligningen
og checke, at det passer....

fx med 3:

(x-2)^2+2x=13-2x

(3-2)^2+2\cdot 3=13-2\cdot 3

(1)^2+6=13-6

7=7 
det stemmer, så 3 er en løsning

tak, det kan jeg godt se nu, men har forsøgt med -3 og synes ikke jeg kan få det til at gå op?


Svar #4
04. september 2020 af ttuttelu

fandt ud af det


Skriv et svar til: Hvordan regner med ligning med parentes i potens?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.