Matematik

find a og b

01. september 2020 af nutellaelsker - Niveau: C-niveau

opgaven lyder således: For en lineær sammenhæng er b = −4, og grafen går gennem punktet (6, −2). Beregn hældningskoefficienten, og opskriv ligningen for den lineære sammenhæng. 

Jeg har regnet ud hvordan man beregner hældningskoefficienten med to punkter men går lidt i stå når man skal beregne den ud fra et punkt (6,-2). Facit siger at a er 1/3 = 0,33 men hvordan kommer frem til det? hvordan beregner jeg hældningskoefficienten? halp


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. september 2020 af janhaa

y = ax + b = ax - 4

-2 = 6a - 4

6a = 2

a=1/3

y = (x/3) - 4


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. september 2020 af AMelev

Du har 2 punkter (0,-4) og (6,-2), da b = f(0).


Svar #3
01. september 2020 af nutellaelsker

Nårghh Oka tak for hjælp

Skriv et svar til: find a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.