Matematik

isoler z

02. september 2020 af Mikkel8881 - Niveau: C-niveau

Hej jeg har fået til opageve at isolere z er min beregning rigtig?

cos p = r/z

Cos p * r = r/z * r

cos p * r = z 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2020 af ringstedLC

Nej, fordi:

\begin{align*} \frac{r}{z}\cdot r &= \frac{r^2}{z}\neq z \\ \text{men ... } \cos(p) &= \frac{r}{z} \\ \cos(p)\cdot z &= \frac{r}{z}\cdot z \\ \cos(p)\cdot z &= r \\ z &= ... \end{align*}

NB. Opdater din profil!


Svar #2
02. september 2020 af Mikkel8881

Hvad hvis nu p'et er et p bladet med @ ved ik hvad det hedder?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2020 af ringstedLC

#2: Det forstår jeg ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2020 af Capion1

# 0
Man kan opstille på brøkform:

\frac{\cos p}{1}=\frac{r}{z}
Ved en sådan ligning må den enes tæller byttes om med den andens nævner:

\frac{z}{1}=\frac{r}{\cos p}


Skriv et svar til: isoler z

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.