Matematik

Løs ligningen f(x) = 17

06. september 2020 af MathMand (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg har fået en opgave i matematik som jeg ikke fatter så håbede der ville være lidt hjælp og hente her. 

Opgaven lyder: 

Løs ligningen f(x) = 17

Jeg ved ikke hvordan man løser den eller hvor jeg skal starte.

Tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. september 2020 af Capion1

Der må være et funktionsudtryk, udtrykt i variablen x.
Dette udtryk sættes lig med 17 og ligningen løses m.h.t. x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2020 af Forår2020 (Slettet)

f(x) = 17 , kan skrives som f(x) = 0·x +17 → y = 17


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2020 af ringstedLC

#0: Vedhæft et billede af hele opgaven!


Svar #4
06. september 2020 af MathMand (Slettet)

#3

#0: Vedhæft et billede af hele opgaven!

Det er B jeg ikke forstår

Vedhæftet fil:Math.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. september 2020 af Forår2020 (Slettet)

opgave b

f(x) = 3 ·x + 5

f (17) = (3·17) +5 = 56 


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. september 2020 af Capion1

# 5   Nej.
Løs
3x + 5 = 17
Det er funktionsværdien, og ikke argumentet, der er 17


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. september 2020 af Forår2020 (Slettet)

#6

# 5   Nej.
Løs
3x + 5 = 17
Det er funktionsværdien, og ikke argumentet, der er 17

                Ja selvfølgelig , tak for at rette mig.


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. september 2020 af Forår2020 (Slettet)

#5 rettelse og undskyld for det forkerte svar

opgave b

f(x) = 3 ·x + 5

f (17) = (3·17) +5 = 56 

                Skal være 3 · x + 5 = 17 →x = 4

                                     


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. september 2020 af ringstedLC

#4
#3

Det er B jeg ikke forstår

Det må være b) som du ikke forstår, - der jo ikke noget "B".

På din tegning af grafen kan du se, hvor den skærer en linje gennem y = 17:

\begin{align*} f(x) &= 17=y \\ 3x+5 &= 17 \\ x &=\;? \end{align*}

Vedhæftet fil:__0.png

Skriv et svar til: Løs ligningen f(x) = 17

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.