Matematik

faktorisere 8x^3+6x^2 eller find x værdierne på en anden måde i hånden

07. september 2020 af Amalie1234324 - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. september 2020 af Capion1

Prøv at sætte 2x2 udenfor en parentes.


Svar #2
07. september 2020 af Amalie1234324

Så får jeg 2x^2(8x^3+6)


Svar #3
07. september 2020 af Amalie1234324

Skal der ikke gøres mere ved?


Svar #4
07. september 2020 af Amalie1234324

Skal man så skrive 1x*1x(8x^3+6) ?


Svar #5
07. september 2020 af Amalie1234324

#1

Prøv at sætte 2x2 udenfor en parentes.

Kan du hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. september 2020 af Forår2020 (Slettet)

Til # 5

2·x2· ( 4x +3 )


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. september 2020 af StoreNord

#0
Hvilke x-værdier blir der spurgt efter?


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. september 2020 af AMelev

Skal du løse ligningen 8x3 + 6x2 = 0?

2·x·x er fælles faktor, som sættes uden for parentes:
8x3+6x2 = 2·2·2·x·x·x + 3·2·x·x  = 2·x·x·(2·2·x + 3) = 2·x2·(4·x + 3). Tjek ved at gange ind i parentesen.


Svar #9
07. september 2020 af Amalie1234324

Det fordi jeg skal benytte nulreglen på den for at finde x-værdierne, hvor der kunne være max minia eller et sadelpunkt


Svar #10
07. september 2020 af Amalie1234324

Hvad bliver det ved 2·x*x·(4·x + 3). hvis jeg benytter nulreglen, og ja, jeg skal løse 8x^3+6x^2 =0


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. september 2020 af Forår2020 (Slettet)

Til # 10

2x2 = 0 → x = 0

4x +3 = 0 

4x = -3 

x = -3/4

2 løsninger, x= 0 eller x = -3/4

Hvis du tegner grafen y = 8 x3 + 6 x2 kan du se at grafen skærer x- aksen i x = (- 3/4 ) og rører x- aksen i

 x = 0


Brugbart svar (0)

Svar #12
07. september 2020 af AMelev

Du skal nulreglen: Et produkt er nul, hvis og kun hvis en af faktorerne er nul.

x*x·(4·x + 3) = 0 ⇔ x = 0 el. 4·x + 3 = 0  x = 0 el. x = -3/4  


Brugbart svar (0)

Svar #13
07. september 2020 af MandenMedMangeHatte

#12 Et produkt er nul hvis én eller flere produktled er nul.

Brugbart svar (0)

Svar #14
07. september 2020 af AMelev

#13 Hvad er der galt med #12?
Der indgår vel ikke produktled i en almindelig faktorisering?


Brugbart svar (0)

Svar #15
07. september 2020 af MandenMedMangeHatte

#14 Du skriver: "Et produkt er nul, hvis og kun hvis én af faktorerne er nul". Et produkt er også nul hvis flere af produktleddene er nul. F.eks. i x*y=0 er (x,y) = (0,0) en løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #16
07. september 2020 af StoreNord

#0 og især #9
Du skriver i #9:
     "Det fordi jeg skal benytte nulreglen på den for at finde x-værdierne, hvor der kunne være max minia eller et sadelpunkt"
Hvis opgaven er at finde max og min, skal du differentiere og finde ud af, hvad x skal være for at f'(x)=0.
Faktorisering er noget andet. Det bruges til at finde 0-punkter for funktionen selv.
Men måske skal du i virkelighen gøre begge dele; og ikke blande dem sammen!


Brugbart svar (0)

Svar #17
07. september 2020 af AMelev

#15
OK, så forstår jeg din indvending, men det skrev jeg faktisk ikke - jeg skrev en (uden accent aigu), og det betyder vel normalt "mindst en" og ikke "netop en". Ligesom hvis man spørger "Er der en, der ved, hvad klokken er?", så er det da i orden, hvis der er flere.

Produktled er btw ikke det samme som faktorer. Produktled er led i en sum/differens, hvor de enkelte led består af et produkt.


Brugbart svar (0)

Svar #18
07. september 2020 af StoreNord

Ekstremum's


Brugbart svar (0)

Svar #19
07. september 2020 af StoreNord

#17
Du skrev "kun hvis en".       :-)


Skriv et svar til: faktorisere 8x^3+6x^2 eller find x værdierne på en anden måde i hånden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.