Matematik

sandsynligheden for at det bliver 1 voksen og 2 børn

08. september 2020 af sandrai - Niveau: B-niveau

Hej 

jeg sidder med en opgave, uden hjælpemidler, som jeg sidder lidt fast i. 

jeg vedhæfter opgaven.

jeg er kommet så langt at jeg ved at jeg vil bruge formlen P=Gunstige udfald/mulige udfald 

og at antal mulige er 3 ud af 7 personer

antal gunsstige er 1 ud af 2 voksne og 2 ud af 5 børn 

så det giver mig så p=\frac{\binom{2}{1}*\binom{5}{2}}{\binom{7}{3}}     

er det ikke rigtig nok for mig? 

men så skal jeg så regne det ud, og det er der jeg kludre i den. 

jeg er kommet her til hvor jeg bruger \frac{n}{k*(n-k)}  på både tæller og nævner. men så sidder jeg fast 

P=\frac{2*\binom{5}{2}}{\binom{7}{3}}

P=\frac{2*\frac{5}{2*(5-2)}}{\frac{7}{3*(7-3)}}

hvordan kommer jeg videre? eller er der en smartere måde at løse den på? 

Vedhæftet fil: sandsynlighed.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2020 af PeterValberg

Du lader til at have mistet regnefunktionen "fakultet" i formlen

K(n,p)=\frac{n!}{p!\cdot(n-p)!}

hvor fakultet betyder (eksempel):

5!=5\cdot4\cdot3\cdot2\cdot1=120

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
08. september 2020 af sandrai

kan du hjælpe mig med, at få det stil rigtig op? forstår ikke hvordan det tallet 4 kommer fra? 

jeg har prøvet at regne det ud på computer, men forstår ikke hvordan den for talene? 


Skriv et svar til: sandsynligheden for at det bliver 1 voksen og 2 børn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.