Fysik

Beregn Molbrøk for svovlsyre

10. september 2020 af Amalie1234324 - Niveau: B-niveau

b) Strømmen indeholder 5 % svovlsyre (vægt-%). Beregn molbrøken af svovlsyre i strømmen.. Jeg har vedhfætet hele opgaven. opg a giver 103 kg/min.

Det er noget med at summen af samtalige molbrøker skal give 0. Jeg har beregnet molstrømmen til 1051,02, men jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. 

molstrøm=(100300 g/min)/ (98 g/mol)=1051,02

Nogen der kan hjælpe?

Vedhæftet fil: hvordan løses b.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
10. september 2020 af Forår2020 (Slettet)

Beregning af molbrøk :

Vægt af hele opløsning 103 kg = 103000 gram

Vægt af H2SO4 = (5 · 103000) / 100 = 5150 gram

Vægt af H2O = (103000 - 5150) = 97850 gram

Mol H2SO4 = 5150 / 98.08 = 52.51 mol

Mol H2O = 97850 / 18.02 = 5430 mol

Molbrøk H2SO4 = ( 52.51 ) / ( 52.51 + 5430 ) = 0.0096 = .96 %

Molvægt for H2SO4 = 98.08 gram / mol

Molvægt for H2O = 18.02 gram / mol


Svar #2
11. september 2020 af Amalie1234324

Skal jeg så omregne molbrøkkerne til massebrøkker?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2020 af Forår2020 (Slettet)

Til # 2

Nej , du skal kun beregne molbrøken af H2SO4 i opgave b.


Svar #4
11. september 2020 af Amalie1234324

Okey tak


Skriv et svar til: Beregn Molbrøk for svovlsyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.