Matematik

en funktion f er bestemt ved ... bestem det samlede volume

13. september 2020 af matematikersvært10101 - Niveau: A-niveau

Hej. har brug for hjælp til en funktion opgave, hjælpemidler er tilladt. 

En funktion f er bestem ved f(x) = x2-5x2+4x

Grafen for f afgrænset sammen med førsteaksen to punktmængder, der hver har et areal

a) Tegn graf for f. ( Har gjort )

b) Bestem det samlede areal af de to punktmængder (Gjort i nspire og fik 0,583 og 11,3)

c) Bestem det samlede volumen af de to omdrejningslegemer, der fremkommer når de to punktmængder drejes 360 grader om første aksen. ( det er det spørgsmål jeg har brug for hjælp ) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2020 af Capion1

Kig lige på forskriften for f .
Den ser lidt forkert ud og passer ikke til den øvrige tekst.


Svar #2
13. september 2020 af matematikersvært10101

#1

Kig lige på forskriften for f .
Den ser lidt forkert ud og passer ikke til den øvrige tekst.

Det er også rigtigt forskriften er f(x) = x3--5x2+4x

V=π⋅∫(f(x))2dx mener jeg skal bruge denne formel, men kan ikke forstå hvordan jeg finder b og a 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2020 af Capion1

Rødderne er x = 0, 1, 4
Integrér med formlen du nævner rumfanget for intervallet 0 ≤ x ≤ 1
Dernæst for intervallet 1 ≤ x ≤ 4 


Svar #4
13. september 2020 af matematikersvært10101

#3

Rødderne er x = 0, 1, 4
Integrér med formlen du nævner rumfanget for intervallet 0 ≤ x ≤ 1
Dernæst for intervallet 1 ≤ x ≤ 4 

Kan du se om jeg har regnet rigtigt. Har vedhæftet et billedet. 

Vedhæftet fil:Udregning.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #5
13. september 2020 af Capion1

Det er rigtigt med det antal decimaler, du har valgt at medtage.
Hvor mange decimaler, det er rimeligt at medtage for rumfanget, kan vi ikke se ud fra opgaven.


Svar #6
13. september 2020 af matematikersvært10101

#5

Det er rigtigt med det antal decimaler, du har valgt at medtage.
Hvor mange decimaler, det er rimeligt at medtage for rumfanget, kan vi ikke se ud fra opgaven.

Mangen tak for hjælpen!


Skriv et svar til: en funktion f er bestemt ved ... bestem det samlede volume

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.