Matematik

vektorer

13. september 2020 af annekatrine57 - Niveau: B-niveau

hej, er der nogen der kan hjælpe med dette?


Svar #1
13. september 2020 af annekatrine57

.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll} 6)\\& \begin{array}{lllll} a)&(-2+5)^2+(7-4)^2\\\\& 3^2+3^2=18\\\\ b)&\textup{tangentligning i P:}\\&(-2+5)(x+5)+(7-4)(y-4)=18\\\\& 3(x+5)+3(y-4)=18\\\\& x+5+y-4=6\\\\& x+y+1=6\\\\& y=-x+5 \end{array} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. september 2020 af ringstedLC

Helst kun en opgave pr. tråd, tak.

6)

a) Indsæt koordinaterne i cirklens ligning som (x,y) og se at ligningen er opfyldt.

b) C er centrum i cirklen. Vektor CP står så vinkelret på tangenten og er derfor dens normalvektor. P ligger både på cirklen og tangenten.

\begin{align*} \text{Tangenten }t:y &= a\,(x-x_0)+b\;(y-y_0) \;,\;\binom{a}{b}=\overrightarrow{n_t}=\overrightarrow{CP} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2020 af mathon

           \small \begin{array}{lllll} \textup{cirklen:}&c\textup{:}\quad (x-a)(x-a)+(y-b)(y-b)=r^2\\ \textup{har i punktet}\\ P(x_o,y_o)\\ \textup{tangenten:}&y= (x_o-a)(x-a)+(y_o-b)(y-b)=r^2 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2020 af mathon

8)
          Hvis en linje er tangent til en cirkel, skal cirklen og linjen have netop ét skæringspunkt.
          Undersøg om dette er tilfældet.


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. september 2020 af mathon

korrektion:

           \small \small \begin{array}{lllll} \textup{cirklen:}&c\textup{:}\quad (x-a)(x-a)+(y-b)(y-b)=r^2\\ \textup{har i punktet}\\ P(x_o,y_o)\\ \textup{tangenten:}& (x_o-a)(x-a)+(y_o-b)(y-b)=r^2 \end{array}


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.