Matematik

Komplekse tal

13. september 2020 af ty16 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. Jeg sidder med en opgave, som jeg ikke rigtig kan fåtil at passe. 

nogen der måske kan hjælpe? Har vedhæftet filen

Vedhæftet fil: Givet de komplekse tal.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2020 af peter lind

Kan du ikke ligge det som en pdf fil eller billedfil


Svar #2
13. september 2020 af ty16

nej den gider ikke at ligge den sådan 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2020 af Anders521

Her er et billede vedhæftet.

Vedhæftet fil:picture.png

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2020 af peter lind

-


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. september 2020 af AMelev

Du har beregnet z2 korrekt, men så får du i konklusionen skrevet -½ og regner videre med den smutter.

z1 + z2 = -1 -√3·i. Når du får det rettet, ser verden pludselig meget lysere ud.


Svar #7
14. september 2020 af ty16

tak for hjælpen. 

Jeg kom igennem den del af opgaven, men nu står jeg og skal beregne z1/z2 på rektangulær form såvel på polær form, hvilket jeg indtil videre har løst for rektangulær form og fået resultatet på ((-√3•i)/(-1/2)) - (i/(-1/2). 
Ved ikke om dette resultat er korrekt, og ved ikke hvordan jeg omregner dette til polær form?  


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. september 2020 af AMelev

Du skal reducere (det er jo ikke på "rigtig" rektangulær form).
/(-1/2) ~ ·(-2), så (-√3•i)/(-1/2)) - (i/(-1/2)) = (2√3 + 2)·i, men du har lavet en fejl.
Tag lige et billede af din udregning og læg op.


Svar #9
14. september 2020 af ty16

okay, har vedhæftet filen. 

Har fået dette resultat?

Vedhæftet fil:z1z2.docx

Brugbart svar (0)

Svar #10
14. september 2020 af AMelev

Ideen er god nok, men når du forlænger, skal du jo gange med det samme i tæller og nævner, ellers ændrer du jo på værdien. Ret det, så er du igen på den grønne gren.

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Svar #11
14. september 2020 af ty16

dvs. at nævneren skal give 1 ? kan det passe 


Svar #12
14. september 2020 af ty16

resultat bliver til sidst 2√3+2i ??


Brugbart svar (1)

Svar #13
14. september 2020 af AMelev

Ja, er matematik ikke dejligt nemt? Og ja, du har også lavet en fortegnsfejl i beregningen af nævneren, den fandt du så nu.
 Du skulle gerne få z1/z2 = -√3·i, det får jeg i hvert fald.

PS! Kan du ikke tjekke med et CAS-værktøj (Maple eller ?)


Svar #14
14. september 2020 af ty16

Det var det første resultat jeg fik, men troede ikke på det hahah.. 

elsker matematik :P 

tak for hjælpen. Skriver det ned en gang mere og får forhåbentlig det rigtig svar ned nu :D 


Brugbart svar (0)

Svar #15
14. september 2020 af AMelev

Er vi enige om at blackliste #12?


Svar #16
15. september 2020 af ty16

#12, giver kun det resultat hvis man dividere det jeg skrev i #7. men dette er ikke normalen når man dividere, så det resultat har jeg blacklistet. 


Brugbart svar (0)

Svar #17
15. september 2020 af Capion1

En generel formel for division af to komplekse tal:

\frac{a_{1}+ib_{1}}{a_{2}+ib_{2}}=\frac{a_{1}a_{2}+b_{1}b_{2}}{a_{2}^{2}+b_{2}^{2}}+i\frac{a_{2}b_{1}-a_{1}b_{2}}{a_{2}^{2}+b_{2}^{2}}


Skriv et svar til: Komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.