Matematik

Isolere k og a

16. september 2020 af Stjerneskud2016 - Niveau: Universitet/Videregående
Hej. Jeg har en ligning hvor jeg skal bestemme k og a. Jeg har prøvet at isolere udtrykket for k og derefter sætte ind i udtrykket for at bestemme a. Men det giver ikke mening det dom jeg er nået frem til. Jeg har skrevet ligningen op oppe til venstre som det første
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2020 af mathon

                               \begin{array}{llll} 2=\frac{3k}{9+a}\\& \begin{array}{llll} 9+a=\frac{3k}{2}\\\\ a=\frac{3}{2}k-9\\\\\\ 3k=2(9+a)\\\\ 3k=2a+18\\\\ k=\frac{2}{3}a+6 \end{array} \end{array}


Svar #2
16. september 2020 af Stjerneskud2016

Tak. Programmet siger at k=10 og a=4. Men jeg får a=0
Vedhæftet fil:image.jpg

Svar #3
16. september 2020 af Stjerneskud2016


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september 2020 af mathon

Du kan ikke løse én ligning med to ubekendte.

Men du kan isolere hver af de ubekendte, hver for sig.


Skriv et svar til: Isolere k og a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.