Matematik

Tabellen viser sammenhørende værdier for x og y. Det oplyses, at y=ax+b. a) Udfyld resten af tabellen, og begrund svarene.

19. september 2020 af pringleslover - Niveau: C-niveau

Jeg har fået en tabel udleveret som ser sådan ud (opgaven ligger som skærmbillede nederst på mit spørgsmål)

jeg skal så udfylde resten af tabellen men hvordan gør jeg? har brug for hjælp ASAP!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2020 af OliverHviid

Da y=ax+b er en lineær funktion kan a findes ved a=Δy/Δx=(y2-y1)/(x2-x1) og b ved b=y1-ax1

Herefter find så f(-2), og løs f(x)=9 mht. x.


Svar #2
19. september 2020 af pringleslover

kan du hjælpe lidt mere specifikt måske haha er virkelig spadser til matematik


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2020 af OliverHviid

For at finde a skal du altså bruge formlen a=(y2-y1)/(x2-x1)

(x1, y1) og (x2, y2) er punkter. I din opgave ses det at (x1, y1)= (0, -1) og (x2, y2)= (1, 1)

Vi bruger formlen og får så a=(1-(-1))/(1-0)=2

Vi finder så b b=-1-2*0=-1

Derfor bliver forskriften f(x)=2x-1

For så at finde de manglende x og y-værdier skal du indsætte den kendte værdi og isolere den ukendte. F.eks. i den første hvor du skal finde y og har at x=-2 så indsætter du x=-2 i din funktion og udregner y, altså

f(2)=2*(-2)-1=-5   y er altså -5.

Prøv nu selv at finde den manglende x værdi hvor du kender y altså y=9


Svar #4
19. september 2020 af pringleslover

mange tak


Skriv et svar til: Tabellen viser sammenhørende værdier for x og y. Det oplyses, at y=ax+b. a) Udfyld resten af tabellen, og begrund svarene.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.