Matematik

Lineære funktioner

20. september 2020 af sommer2004 - Niveau: A-niveau

Hej, har nogle spørgsmål i forhold til lineære funktioner.

Den rette linje n; går igennem punkterne P(0, -6); og Q(k, 0); Bestem k; således at n får hældning -2.

Den rette linje m; går igennem punktet C(-7, 2); og har hældningskoefficient 3. Bestem en ligning for m.

Hvordan løser jeg disse opgaver?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2020 af Forår2020 (Slettet)

Bestem k:

α = ( y2 - y1 ) / ( x2 -x1)

-2 = ( -6 -0 ) / ( 0 - k )

-2 · ( 0 - k ) = -6

2k = -6 

k = -3


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2020 af Forår2020 (Slettet)

Ligning for linje m :

y = ax + b ( indsæt y = 2 , x = -7 og a = 3  og bestem b )

2 = 3 · x + b

2 = 3 · ( -7 ) + b

2 + 21 = b

23 = b

Ligning for linje m bliver så y = 3x + 23


Skriv et svar til: Lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.