Matematik

hvordan benytter jeg en tabels data til at finde frem til a og b og hvordan finder jeg a og b??

20. september 2020 af pringleslover - Niveau: C-niveau

jeg ville blive overlykkelig hvis nogle gad og hjælpe :)) opgaven ligger i screenshot som fil

har brug for hjælp til opgave a og b forresten og så er jeg ikke ligefrem den bedste til matematik


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2020 af Krollo (Slettet)

Du skal lave en lineær regression, hvilket du er nødt til at bruge et CAS-værktøj til at kunne udføre. Hvis du f.eks. har Maple kan du bruge Gym-pakken til at finde ud af, hvordan man gør. Eller du kan se denne youtubevideo.


Svar #2
20. september 2020 af pringleslover

jeg bruger mest geogebra men er det ikke det samme?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2020 af peter lind

gorgebra er et eksempel å et CAS værktøj


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2020 af Jones2929

#2

jeg bruger mest geogebra men er det ikke det samme?

Hvis du er 1.g'er bruger du nok geogebra nu, men du kommer nok til at bruge et andet program, når du kommer ud på en studieretning i November


Svar #5
20. september 2020 af pringleslover

jeg kan ikke bruge maple lige nu? hvordan kan jeg så lave opgaven????


Svar #6
20. september 2020 af pringleslover

nu har jeg prøvet at lave det her? hvis det er korrekt? men hvad er så a og hvad er b??


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. september 2020 af Krollo (Slettet)

#6
Ja, det er lavet korrekt -- jeg får det samme resultat i Maple. I dette tilfælde kan værdien for konstanterne a og b aflæses til at være lig:

a=1.9017
b=27.9156.

Det kan aflæses nederst under 'Regressionsmodel', og det er desuden markeret med rødt. For øvrigt kan du også prøve at bruge WordMat, hvis du ikke har adgang til Maple.


Svar #8
20. september 2020 af pringleslover

ok mange tak hva med opgave b?


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. september 2020 af ringstedLC

Så overføres graf og punkter til "Tegneblok" og "Regneark" kan lukkes.

Modellens forskrift står så i "Algebra vindue".


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. september 2020 af ringstedLC

#8: a er "én hen og a op" ⇒ a = mia. kr./år.


Svar #11
20. september 2020 af pringleslover

B) Forklar, hvad den fundne værdi for a fortæller om omsætningen hos danske restauranter i perioden 2009-2017

selve opgave b: er svaret så bare a den stiger med ca. 1,902 i omsætning pr. år.


Brugbart svar (0)

Svar #12
20. september 2020 af Krollo (Slettet)

Opgave b.

Først fortæller a-værdien noget om udviklingen; altså hvor meget stiger/falder omsætningen hos danske restauranter med i mia. kroner efter året 2009?

Ydermere fortæller b-værdien, hvor mange mia. kroner omsætningen hos danske restauranter var i året 2009, eftersom b-værdien angiver 'startværdien', da denne er lig skæringen med y-aksen.


Brugbart svar (0)

Svar #13
20. september 2020 af Krollo (Slettet)

#11 Ja, det er svaret for, hvad a-værdien fortæller. Men du mangler b-værdien. Og husk enheder. Dvs. 1,902 mia. kroner pr. år.


Svar #14
20. september 2020 af pringleslover

hvordan finder jeg b værdien..


Svar #15
20. september 2020 af pringleslover

troede b værdien var 27,916


Brugbart svar (0)

Svar #16
20. september 2020 af ringstedLC

#14 og #15: Den står i forskriften og er 27.916 mia. kr.


Svar #17
20. september 2020 af pringleslover

ok mange tak


Svar #18
20. september 2020 af pringleslover

må jeg komme med endu et spørgsmål til endnu en opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #19
20. september 2020 af ringstedLC

Ja, der er altid plads til flere spørgsmål. Men ny opgave i ny tråd, tak!


Skriv et svar til: hvordan benytter jeg en tabels data til at finde frem til a og b og hvordan finder jeg a og b??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.