Matematik

Differentiabilitet

20. september 2020 af K22 - Niveau: Universitet/Videregående

Er dette rigtigt?


Svar #1
20. september 2020 af K22

Mit svar


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2020 af Cudex

Vil være en hjælp hvis du viste hvordan maple plottet så ud, og hvad udtrykket er.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2020 af StoreNord

Et historisk øjeblik!

Jeg er alene på Studieportalen!


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2020 af StoreNord

Tælleren siger:     Lige nu 1 online.


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2020 af StoreNord


Svar #6
20. september 2020 af K22

Men jeg har fået at vide fra mine lærere, at grafisk argumentation på universitetsmatematik ikke er godt nok. Hvordan kan man besvare spørgsmålet? Er forvirret

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. september 2020 af Cudex

#6 Nej send et billede af plottet og udtrykket herind, så det nemmere at hjælpe


Svar #8
20. september 2020 af K22

Billede af grafen


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. september 2020 af Anders521

#8 Så du vil gerne afgøre, om din funktion f er differentiabel for x=1.  Eftersom et grafisk argument ikke er tilstrækkelig, kunne du bruge definitionen for den afledede i et givent punkt. I din besvarelse nævner du definitionen, men bruger L'Hopitals regel i stedet. Prøv definitionen.


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. september 2020 af StoreNord

#6
Ifølge opgaveteksten 2.2 spørgsmål a skal du bare tegne grafen med Mable, og intet andet.
Er der måske et spørgsmål b på næste side?


Svar #11
20. september 2020 af K22

Jeg hentyder til spørgsmål b), hvor man skal vise om funktionen er differentiabel i x = 1. Ikke a)


Svar #12
20. september 2020 af K22

#9 Hvordan ved jeg, hvilke værdier jeg skal sætte på f(a), f(b), b og a´s plads?


Brugbart svar (0)

Svar #13
20. september 2020 af StoreNord

Hvorfor har du så ikke vist os spørgsmål b?


Svar #14
20. september 2020 af K22

Jeg har vist spørgsmål b) i 0#


Brugbart svar (0)

Svar #15
20. september 2020 af StoreNord

Undskyld. Nu ser jeg den.


Svar #16
20. september 2020 af K22

Slettet

Svar #17
20. september 2020 af K22

Er der ingen der kan tjekke det

Brugbart svar (0)

Svar #18
20. september 2020 af StoreNord

Hvis du forkorter funktionens brøk, blir det nemmere. Jeg har fået:
                                      f'(x)= \frac{8}{(x-3)^{2}}
Kan du ikke finde grænseværdien for den?


Brugbart svar (0)

Svar #19
20. september 2020 af Cudex

Hvorfor skal grænseværdien findes?

Er det ikke blot at sige f'(1) og f(1) og se om det er ens?


Brugbart svar (0)

Svar #20
20. september 2020 af StoreNord

Fordi den krumme del af funktionen ikke gælder for x=1.


Forrige 1 2 Næste

Der er 40 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.