Matematik

Hans og Gurli softicemaskine

21. september 2020 af madsolsen00 - Niveau: C-niveau

Har fået en opgave om et par der ejer en slikbutik og de overvejer at udvide deres sortiment så de beslutter sig for at de vil sælge softice. De undersøgermarkedet og en bekendt som også sælger softice deler sine erfaringer med dem vedr.sammenhængen mellem pris og efterspørgsel på softice. Han har fundet ud af denne sammenhæng mellem efterspørgsel og prisen pr. softice:

AFSÆTNING             PRIS

50                                 30

95                                25,5

145                              20,5

200                              15

300                               5

De undersøger så muligheden for at anskaffe en softicemaskine og ender med 3 forskellige muligheder for at få softice ind i sortimentet.

Mulighed 1

De får et tilbud om at leje en  softicemaskine for 1000,- kr pr dag. Men ud over en softicemaskine skal der også bruges softicemix, softicesmag og drys son koster 5 kr. pr solgte softice.

Mulighed 2

Fra en anden leverandør har de også fået et tilbud om at leje af en maskine. Her er lejen 2000,- kr. pr. dag, men med variable omkostninger ( til mix,smag og drys ) er kun på 3 kr. pr solgte softice.

Mulighed 3

I stedet for at leje en softicemaskine overvejer de at tage et lån i banken og købe en maskine. Maskinen kan købes for 25.000,- kr. og der skal betales 6% p.a i rente på lånet. Der skal afbetales hver måned på lånet og det skal være tilbagebetalt på 3 år.

Efter en del overvejelser ender de på, at de variable omkostninger ved denne løsning vil være 7,50 kr. pr. softice.

Ydelsen på lånet kan ses som den faste omsætning.

SPØRGSMÅL OG VURDERING.

1. For hver af de 3 muligheder skal du overveje betydningen for den afsætning, der giver størst overskud. Og hvad bliver overskudet i hver af de 3 tilfælde.

2. Hvilket af de 3 alternativer er økonomisk mest attraktivt.

3. Lav en funktionsanalyse af din omsætningsfunktion.

i mulighed 1. og 2. skal prisen være for 1 dag

denne opgave forvirrer mig virkelig meget..
håber der er en som er lidt skaprer end jeg er, som har lyst til at hjælpe mig
på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2020 af mathon

...ydelsen på lånet kan ses som den faste omkostning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2020 af mathon

 
          \small \begin{array}{lllll} \textup{Sammenh\ae ngen mellem}\\ \textup{pris og eftersp\o rgsel:}\\& f(p)=-10p+350\\ \textup{hvor }p\textup{ er enhedsprisen}\\ \textup{og }f(p)\textup{ er eftersp\o rgslen.} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{llll} \textbf{Mulighed 3}\\& \begin{array}{llll} \textup{L\aa nets m\aa nedlige ydelse:}&y=\frac{G\cdot r}{1-(1+r)^{-n}}\\\\& y=\frac{25\,000\cdot 0.005}{1-1.005^{-36}}=760.548\;\frac{\textup{kr}}{\textup{m\aa ned}}=25.35\;\frac{\textup{kr}}{\textup{dag}} \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll} \textup{daglige omkostninger:}\\& \begin{array}{lllll} \begin{array}{lll} \textup{mulighed 1:}&f_1(x)=5x+1000\\ \textup{mulighed 2:}&f_2(x)=3x+2000 \\ \textup{mulighed 3:}&f_3(x)=7.5x \end{array} \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2021 af lillen82

#0

Har fået en opgave om et par der ejer en slikbutik og de overvejer at udvide deres sortiment så de beslutter sig for at de vil sælge softice. De undersøgermarkedet og en bekendt som også sælger softice deler sine erfaringer med dem vedr.sammenhængen mellem pris og efterspørgsel på softice. Han har fundet ud af denne sammenhæng mellem efterspørgsel og prisen pr. softice:

AFSÆTNING             PRIS

50                                 30

95                                25,5

145                              20,5

200                              15

300                               5

De undersøger så muligheden for at anskaffe en softicemaskine og ender med 3 forskellige muligheder for at få softice ind i sortimentet.

Mulighed 1

De får et tilbud om at leje en  softicemaskine for 1000,- kr pr dag. Men ud over en softicemaskine skal der også bruges softicemix, softicesmag og drys son koster 5 kr. pr solgte softice.

Mulighed 2

Fra en anden leverandør har de også fået et tilbud om at leje af en maskine. Her er lejen 2000,- kr. pr. dag, men med variable omkostninger ( til mix,smag og drys ) er kun på 3 kr. pr solgte softice.

Mulighed 3

I stedet for at leje en softicemaskine overvejer de at tage et lån i banken og købe en maskine. Maskinen kan købes for 25.000,- kr. og der skal betales 6% p.a i rente på lånet. Der skal afbetales hver måned på lånet og det skal være tilbagebetalt på 3 år.

Efter en del overvejelser ender de på, at de variable omkostninger ved denne løsning vil være 7,50 kr. pr. softice.

Ydelsen på lånet kan ses som den faste omsætning.

SPØRGSMÅL OG VURDERING.

1. For hver af de 3 muligheder skal du overveje betydningen for den afsætning, der giver størst overskud. Og hvad bliver overskudet i hver af de 3 tilfælde.

2. Hvilket af de 3 alternativer er økonomisk mest attraktivt.

3. Lav en funktionsanalyse af din omsætningsfunktion.

i mulighed 1. og 2. skal prisen være for 1 dag

denne opgave forvirrer mig virkelig meget..
håber der er en som er lidt skaprer end jeg er, som har lyst til at hjælpe mig
på forhånd tak

hej hej.

har du stadig opgaven? jeg har brug for noget feedback fra min :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. oktober 2021 af lillen82

#0

Har fået en opgave om et par der ejer en slikbutik og de overvejer at udvide deres sortiment så de beslutter sig for at de vil sælge softice. De undersøgermarkedet og en bekendt som også sælger softice deler sine erfaringer med dem vedr.sammenhængen mellem pris og efterspørgsel på softice. Han har fundet ud af denne sammenhæng mellem efterspørgsel og prisen pr. softice:

AFSÆTNING             PRIS

50                                 30

95                                25,5

145                              20,5

200                              15

300                               5

De undersøger så muligheden for at anskaffe en softicemaskine og ender med 3 forskellige muligheder for at få softice ind i sortimentet.

Mulighed 1

De får et tilbud om at leje en  softicemaskine for 1000,- kr pr dag. Men ud over en softicemaskine skal der også bruges softicemix, softicesmag og drys son koster 5 kr. pr solgte softice.

Mulighed 2

Fra en anden leverandør har de også fået et tilbud om at leje af en maskine. Her er lejen 2000,- kr. pr. dag, men med variable omkostninger ( til mix,smag og drys ) er kun på 3 kr. pr solgte softice.

Mulighed 3

I stedet for at leje en softicemaskine overvejer de at tage et lån i banken og købe en maskine. Maskinen kan købes for 25.000,- kr. og der skal betales 6% p.a i rente på lånet. Der skal afbetales hver måned på lånet og det skal være tilbagebetalt på 3 år.

Efter en del overvejelser ender de på, at de variable omkostninger ved denne løsning vil være 7,50 kr. pr. softice.

Ydelsen på lånet kan ses som den faste omsætning.

SPØRGSMÅL OG VURDERING.

1. For hver af de 3 muligheder skal du overveje betydningen for den afsætning, der giver størst overskud. Og hvad bliver overskudet i hver af de 3 tilfælde.

2. Hvilket af de 3 alternativer er økonomisk mest attraktivt.

3. Lav en funktionsanalyse af din omsætningsfunktion.

i mulighed 1. og 2. skal prisen være for 1 dag

denne opgave forvirrer mig virkelig meget..
håber der er en som er lidt skaprer end jeg er, som har lyst til at hjælpe mig
på forhånd tak

hej mads.

har du besvarelsen til denne opgave stadig?


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. oktober 2021 af Nicolex26

Hej. 

Har du stadig denne opgave? Kan ikke selv finde ud af den dsv.. 


Skriv et svar til: Hans og Gurli softicemaskine

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.