Fysik

brintatom

23. september 2020 af molsedyret (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er i tvivl om hvordan denne opgave skal løses

Den røde linje i hydrogens linjespektrum vist i figur 4.2 kaldes Ha og har bølgelængden 656 nm.

a. Beregn frekvensen af Ha

Er det f=lambda/c der skal anvendes her?

b. Beregn fotonenergien af Ha.

Er det Efoton=h*f

c. Hvilken overgang i energiniveaudiagrammet stammer Ha fra?

Har vedhæftet billedet


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2020 af mathon

\begin{array}{lllll} a)\\& \begin{array}{lllll} \textup{Nej:}&f=\frac{c}{\lambda} \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll} b)\\& \begin{array}{lllll} \textup{Ja:}&E_{foton}=h\cdot f \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2020 af mathon

eller

           b)    
                  \small \small \begin{array}{llll} E_{\textup{foton}}=\frac{1239.84\;eV\cdot nm}{656\;nm} \end{array}
                   
       


Svar #4
25. september 2020 af molsedyret (Slettet)

#3

eller

           b)    
                  \small \small \begin{array}{llll} E_{\textup{foton}}=\frac{1239.84\;eV\cdot nm}{656\;nm} \end{array}
                   
       

Hvordan kommer du frem til 1239,84 eV*nm?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2020 af mathon

                        \small \small \small \begin{array}{lllll} E_{\textup{foton}}=h\cdot f=h\cdot \frac{c}{\lambda}=\frac{h\cdot c}{\lambda}\\\\ h=6.62607\cdot 10^{-34}\;J\cdot s=4.13567\cdot 10^{-15}\;eV\cdot s\\\\ h\cdot c=\left (4.13567\cdot 10^{-15}\;eV\cdot s \right )\cdot \left ( 2.99792\cdot 10^{8+9}\;\frac{nm}{s} \right )= 1239.84\;eV\cdot nm\\\\\\ E_{\textup{foton}}=\frac{1239.84\;eV\cdot nm}{656\;nm}=1.89\;eV \end{array}


Skriv et svar til: brintatom

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.