Matematik

Vektor

24. september 2020 af ole222 - Niveau: A-niveau

Hej jeg forstår simpelthen ikke hvordan den skal laves. Hvorfor har jeg kun 1 værdi på min vektore?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2020 af Anders521

#0 Der henvises til formelsamlingen.   Til                                                                                                                a) Brug formel nr. (53) og (55);                                                                                                                                b) Kvadrér |a+b| og brug (55);                                                                                                                                  c) Brug formel nr. (53) og isolér t.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{skalarproduktet:}\\& \begin{array}{lllll} \overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}=\left | \overrightarrow{a} \right |\cdot \left |\overrightarrow{b} \right |\cdot \cos\left (60\degree \right )=5\cdot 3\cdot \frac{1}{2} \end{array}\\\\ \textup{l\ae ngden af projektionen}\\ \textup{af }\overrightarrow{a}\textup{ p\aa }\overrightarrow{b}\textup{:}\\& \begin{array}{lllll} \overrightarrow{a}_{\overrightarrow{b}}=\frac{\left | \overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b} \right |}{\left | \overrightarrow{b} \right |}\end{array}\\\\\\\\ \textup{l\ae ngden af }\overrightarrow{a}+\overrightarrow{b}\textup{:}\\& \begin{array}{lllll} \left |\overrightarrow{a}+\overrightarrow{b} \right |=\sqrt{\left | \overrightarrow{a} \right |^2+\left | \overrightarrow{b} \right |^2-2\cdot \overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}}\end{array}\\\\ \textup{vinklen mellem}\\ \left ( \overrightarrow{a}+\overrightarrow{b} \right )\textup{ og }\overrightarrow{a}\textup{:}\\& \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \frac{\sin(v)}{3}=\frac{\sin(180\degree-60\degree)}{\left | \overrightarrow{a}+\overrightarrow{b} \right |}\qquad 0<v<60\degree\\\\ v=\sin^{-1}\left (\frac{3\cdot \sin(60\degree)}{\left | \overrightarrow{a}+\overrightarrow{b} \right |} \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{bestemmelse af tallet }t\textup{:}\\& \begin{array}{lllll} \left (t\cdot \overrightarrow{a} +\overrightarrow{b} \right )\cdot \overrightarrow{a}=0\\\\ t\cdot \overrightarrow{a}^2+\overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}=0\\\\ t\cdot 5^2+\overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}=0\\\\ t=\frac{-\left ( \overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b} \right )}{25} \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. september 2020 af mathon


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.