Matematik

Reducering af 2 udtryk

25. september 2020 af Audioholic - Niveau: B-niveau

Hvordan filan i Silvan reducerer man følgende 2 udtryk?

a) (a+b)^2-2ab-a^2+b^2

b) (2a+b)*(2a-b)-a^2+b^2

Jeg er med på, at vi skal have fat i kvadratsætningerne, men jeg fatter hat af dem.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2020 af mathon

Så må du repetere folkeskolestoffet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2020 af Anders521

#0 Du har sikkert forsøgt at reducere udtrykkene. Gerne vis os, hvor det går galt for dig.


Svar #3
25. september 2020 af Audioholic

Det går galt med overhovedet at komme i gang.

Dog kan det ses, at (a+b)^2=a^2+b^2+2ab, men hvordan kommer man videre herfra.


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2020 af mathon

             \small \small \small \begin{array}{llll} a)\\& \begin{array}{llll} (a+b)^2\quad -\quad2ab\quad -\quad a^2\quad+\quad b^2\\\\ (a^2+2ab+b^2)\quad -\quad2ab\quad -\quad a^2\quad+\quad b^2\\\\ a^2+2ab+b^2\quad -\quad2ab\quad -\quad a^2\quad+\quad b^2\\\\ a^2-a^2+b^2+b^2+(2-2)ab\\\\ 2b^2 \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2020 af mathon

             \small \small \begin{array}{llll} b)\\& \begin{array}{llll} (a+b)(a-b)=a^2-b^2 \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. september 2020 af Anders521

#3 Du har taget fat i en kvadratsætning. Brug den i a) ved at erstatte potensstørrelsen (a+b)2 med summen a2+b2+2ab. Dernæst reducerer du antallet af led. Så er du færdig med a). Glem det. Du kan nøjes med at skrive indholdet i #4 af.


Svar #7
25. september 2020 af Audioholic

Mange tak for hjælpen begge to.


Skriv et svar til: Reducering af 2 udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.